Torunn Vestbø Gjerde skal delta på Venstres sitt landsmøte i Oslo.
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Venstre-leiar Torunn Vestbø Gjerde er svært nøgd med kommunen si trafikksikring.

TV-aksjonen 2016 til Røde Kors

TV-aksjonen 2016 går til Røde Kors og deres arbeid for å hjelpe sivile i områder som er herjet av krig. Røde Kors ønsker å bruke midlene fra TV-aksjonen i land som Syria, Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar og Mellom-Amerika.

Det er kringkastingssjefen som formelt tildeler TV-aksjonen etter tilråding fra NRKs Innsamlingsråd.

I sin søknad skriver bl.a. Røde Kors at svekket helsetilbud, fravær av medisiner, ødelagte vannforsyninger, manglende infrastruktur og redusert sikkerhet er virkeligheten for millioner av mennesker i over 30 land. Røde Kors er ofte den eneste organisasjon som er til stede i disse krigssonene som følge av sin unike posisjon i verdenssamfunnet.

Røde Kors ønsker også å bruke 10 prosent av innsamlingsbeløpet i Norge, først og fremst på aktiviteter på asylmottakene, flyktningguider samt på helsesentra for papirløse flyktninger.

Dette er tredje gangen Røde Kors får TV-aksjonen, sist var i 1993 for 22 år siden. Motto for neste års aksjon er «De usynlige ofrene». Røde Kors fikk aksjonen i konkurranse med 11 andre humanitære organisasjoner.

Denne høstens TV-aksjon er det Regnskogfondet som har fått og den går av stabelen søndag 18.oktober.

Innsendt av NRK