Ylvis i Sysco Arena 2015. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Ylvis i Sysco Arena 2015. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Revestreker

Hylende tenåringsjenter svever nesten over sperregjerdet ved synet av de to Ylvis-brødrene, som kommer stormende ut på scenen i sølvdekorerte skinnjakker og slim-fit bukser.

– Jeg fikk ta på magen til Vegard, hyler en overbegeistret Amalie Krystad (12), så det vibrerer godt i øregangen.
– Det var bare så bra, skriker resten av vennegjengen i bakgrunnen, fremdeles i ellevilt modus etter å ha nettopp sett idolene sine.
De unge tenåringene har fulgt Ylvis-brødrene de siste årene – med all galskapen som følger med, og syns det var stor stas og endelig få se dem opptre på scenen.
– Jeg har ventet utenfor inngangen siden klokken fem i dag for å sikre meg den beste plassen – helt framme ved scenen, skyter Jule Rüstemeier (12) raskt inn.
Kostbare minutter
Godt over tusen mennesker betalte seg inn for å se den populære komikerduoen, Vegard og Bård Ylvisåker, i Sysco Arena på lørdag. Brødrene fra Bergen ble promotert som det store trekkplasteret under Midtsommerfesten, og viste hvorfor med det kritikerroste showet «The Expensive Jacket Tour». Heftig hoftevrikking, morsomme kostymer og en god dose selvironi og meningsløs humor gjorde at publikum ville ha enda mer av dem. Men 70 minutter var akkurat nok til å framføre de mest kjente, og også ukjente poplåtene som har bidratt til verdenssuksessen. Underholdningsverdien var stor, og avslutningssangen «The Fox» var nok høydepunktet for de fleste – om man skal måle stemningen i desibel.
Storkoste seg
Det er seks år siden sist Ylvis-brødrene entret scenen i Tysvær. Den gangen spilte de for en fullsatt sal på Tysværtunet.
– Mye har endret seg i løpet av disse årene. Da vi spilte på Tysværtunet var det en mer klassisk forestilling der publikum satt i stolene å hørte på. Det blir en helt annen setting i en slik storhall som dette. Vi syns det gikk veldig bra i kveld, og det var kjekt å være tilbake i Tysvær. Sysco Arena fungerte fint, og vi koste oss på scenen, kommenterer Ylvisene, tydelig slitne etter å tømt seg for energi på scenen.
Komikerduoen fikk internasjonal oppmerksomhet etter poplåten «The Fox» for to år siden, og har vært i rampelyset siden. Showet «The Expensive Jacket Tour» har fått strålende kritikker, og denne kveldenlevde opp til forventningene. Men for Vegard Ylvisåker så det ut som om oppvarmingsbandet Tour Jam Knee fra Skeisvang videregående skole ,var det store høydepunktet.
– De var utrolig flinke. Jeg tror det er første gang at jeg faktisk har stått ute på tribunen, og sett på oppvarmingsbandet i stedet for å forberede meg selv. Bandet virker veldig lovende, roser han.

Av Karina Søvik

Konsert

YLVIS
«The Expensive Jacket Tour»
SYSCO Arena
Lørdag 13. juni.
13 musikere på scenen,
Ca. 1000 tilskuere
1 time 15 minutt