Canadiere og Tysværbuere etter Tysvær-vann!

For en stund tilbake fikk vi som bor i Søre-Tysvær nytt vann fra Karmøy. Jeg drikker mye vann, og merket med en gang at Karmøy-vannet ikke på langt nær var så godt som det vannet vi hadde.

Det skjærer meg i hjertet at jeg noen ganger må gå så langt som å kjøpe vann, og ikke bare bruke det jeg tapper ifra krana. Skal jeg drikke vannet fra krana, må det stå mange timer i kjøleskapet først.

Før skrøyt jeg over vannet i Tysvær, over at det var så godt, men ikke nå lengre. Vi hadde besøk av slektninger fra Canada sommeren 2013, og vi serverte de selvsagt annet enn vann – men saken var den at de drakk bare vannet vi hadde i kranen. De hadde faktisk aldri smakt bedre vann, sa de.
Jeg mener det er ett surt nederlag å ikke lenger være velsignet med godt, friskt kildevann. Kjedelig å måtte bruke penger på å kjøpe flaskevann. Kanskje jeg bare er sær, eller kanskje det er noe i det jeg sier. Jeg ønsker meg vertfall Ådnavannet tilbake.

Vennlig hilsen,
Frøken Vannoverfølsom.