Kongen gjorde ikke feil

I Dag Halvorsens artikkel 28.05.15 konkluderer han i siste avsnitt med at «konger (og eldre damer) gjør som de vil». Dette er feil.

Eksempelet angående konger er om kong Olav. Han tok banen en desember-søndag i 1973 da det var oljekrise og ikke tilatt å kjøre bil. Kongen skulle på skitur. Halvorsen skriver at kongen holdt på skiene sine inne på trikken istedenfor å feste dem på utsiden av vogna slik han skulle. Det stemmer ikke. Kongen holdt på stavene sine slik som alle de andre, som også hadde festet skiene på utsiden av vogna.

I samme artikkel står det om salg av bl.a. gatemagasinet Asfalt i Thereses gate. Men magsinet som tilsvarer og er forløperen til Asfalt heter i Oslo = Oslo. Så vet Tysvær Bygdeblad sine lesere hva de skal se etter når de er i Oslo!

Dette var en litt streng irettesettelse, men siden Halvorsen hverken er konge eller eldre dame, går det kanskje bra.

Guri Bjerkholt
Førresfjorden