Tid for høy musikk

Fest og moro for noen, ikke for politiet. Her er nattas logg.

Politilogg for Haugaland og Sunnhordland politidistrikt

0030 – Stansing av fest – Stord
En patrulje fra Stord lensmannskontor måtte kl. 0030 stanse en fest på Rommetveit. Det var en del mindreårige til stede og støynivået var for høyt. Festarrangøren, en jente på 16 år, fikk klar beskjed om at dersom støyen tok seg opp igjen så ville musikkanlegget bli beslaglagt. Ingen nye klager fra området resten av natten.

0044 – Høy musikk – Haugesund
En kvinne i 20-årene holdt våken en hel blokk i søre bydel fordi hun spilte svært høy musikk. Da patruljen kom til stedet trodde hun nok det var naboene som banket på døren hennes. For hver gang det ble banket på så skrudde hun musikken ekstra høyt.

Kvinnen forstod imidlertid alvoret i samtalen med vår patrulje. Det kom ingen nye klager utover natten. Når politiet mottar klager på fest og høy musikk så blir dette loggført i våre systemer. På det viset kan vi holde oversikt over hvem som er gjengangere og har fått muntlige advarsler tidligere. Det får en nemlig ikke flere ganger. Dette blir de forklart de som får politiet på besøk for å stanse festbråk. Det skjedde også ved dette tilfellet.

0051 – Gått skoene av seg – Stord
En drosje i Leirvik måtte ha politiets hjelp. I drosjen var det en overstadig beruset mann i slutten av 20-årene som manglet sko. Hvor han hadde gått skoene av seg er ikke kjent. En politipatrulje plukket mannen opp, fikk en dialog med han og kjørte han hjem hvor det var noen som kunne se til han gjennom natten.

0112 – Full fest og høy musikk – Haugesund
Etter naboklager fra Rogalandgata måtte politiet rykke ut for å stanse en støyende fest. Festarrangøren, en ung mann på 17 år, ble pålagt å avslutte festen og holde ro resten av natten.

0115 – Bortvist fra sentrum – Haugesund
En beruset mann i begynnelsen av 30-årene ble bortvist fra Haugesund sentrum etter å ha kranglet med vakter og gjester på utestedene på indre kai.

0137 – Ordensforstyrrelse – Haugesund
En politipatrulje bortviste tre polakker fra Haugesund sentrum etter at de hadde kranglet med vakter på indre kai. En av de tre var smart og skjønte at det kloke var å etterkomme det tydelige pålegget fra politipatruljen. De to øvrige valgte i stedet å krangle med politibetjentene. Det endte med at de begge, en mann i 30 årene og en kvinne i slutten av tenårene, ble brakt inn til drukkenskapsarresten. Her er de anmeldt for ordensforstyrrelser og for ikke å ha etterkommet politiets pålegg.

0223 – Tørrkoking – Bømlo
En huseier meldte fra til politiet om at han tidligere på kvelden hadde vært uheldig og tørrkokt noen tåteflasker som skulle rengjøres. Ved brann skal politiet foreta etterforskning, også i tilfeller hvor det ikke er grunn til å mistenke noe straffbart forhold. En patrulje ble derfor sendt til stedet og sak vil rutinemessig bli opprettet.

0253 – Urinering på offentlig sted – Haugesund
En mann i begynnelsen av 20-årene valgte å stille seg opp for å late vannet utenfor en av pubene på indre kai. Han ble observert av en politipatrulje og er nå anmeldt for forholdet.

0320 – Teltfest – Ølen
Beskrivelsen partytelt passet godt på et telt hvor det ble holdt fest i et boligfelt i Ølen. Naboer klaget til politiet og en patrulje reiste til stedet og avsluttet festen.

0336 – Stanset nachspiel – Stord
En beboer i et borettslag i Leirvik ringte politiet og klaget over at en annen beboer i samme borettslag hadde et nachspiel som vekket opp naboene. En 18-årig festarrangør ble pålagt å avslutte for kvelden. Det kom ikke nye klager.