Hervikløpet er i gang. Foto: Jorunn Lilleland
Hervikløpet er i gang. Foto: Jorunn Lilleland

Vellykka Hervikdag

I helgen gikk startskuddet for det første Hervikløpet. Arrangementet skjedde i forbindelse med Hervikdagen og arrangør Turid Askeland og løypegeneral Martin Vegard Langø var svært fornøyde med arrangementet som hadde 25 påmeldte.

Av Jorunn Lilleland

– Det er utrolig kjekt at bygdene stiller opp med slike arrangementer, sier ordfører Harald Stakkestad. – De i bygdelaget fortjener skryt for å stelle i stand dette, og for å holde aktivitetsnivået oppe. Det er flott at de har fått til denne dagen og vi får håpe at denne utviklingen fortsetter.

Også løpets vinner Thomas Finshus var fornøyd med det nye løpet.

– Det var en fin løype, akkurat sånn vi liker den, smiler han. – Til å være det første løpet de har de gjort det kjempebra. Det er god merking av løypa, der var lett å finne frem, så med litt mer publisitet til neste år blir dette kjempebra.

Også de fiskeglade fikk trene konkurranseinstinktet under Hervikdagens fiskekonurranse. Mathea på snart 8 trakk den største fisken i barneklassen for barn og viser stolt frem torsken hun nettop dro opp.

– Jeg har ikke fisket så lenge i dag, men jeg måtte jo vente litt. Vi var på fiskekonkurranse på Halsnøy i forrige uke også, men dette er første gang vi er her, sier hun.

FAKTA HERVIKLØPET

Vinnere Hervikløpet

antall påmeldte: 25

Vinner Voksen menn: Thomas Finshus 41:32.00

Vinner Voksen damer: Jorunn Hagesæther 56:16.90

Vinner Ungdom damer: Ellinor Austrheim 46:22.50

FAKTA FISKEKONKURRANSEN

Vinnere fiskekonkurransen

antall påmeldte: 87

Fra båt:

  • Barn: Marielle Thy
  • Ungdom: Sondre Schøning
  • Voksen: Andreas Storstein

Fra land:

  • Barn: Mathea Lønning
  • Ungdom: Markus Bygnes-Guttormsen
  • Voksen: John Flengstad

Størst fisk: Andreas Storstein med ei brosme på 9,7 kg.

Minste fisk: Kjetil Guttormsen med ei stinte op 0,27 gram.