Per Christian Wessel, Lars Magne Ullvang, Lars Hjemdal, Daniel Salbu og Daniel Salbu vil til OL i Rio om eit år.
Foto: Christin Aronsen
Per Christian Wessel, Lars Magne Ullvang, Lars Hjemdal, Daniel Salbu og Daniel Salbu vil til OL i Rio om eit år.

Reisebrev fra Szolnok et år før OL

I dag er det et år til OL-ilden tennes i Rio. En av de som vil dit er padleren Lars Magne Ullvang. Her er et reisebrev fra samlingen i Ungarn.

Etter World Cup konkurransene og EM i mai i Duisburg, København og Racice, merket jeg og mine lagkamerater i K4en godt hvor skapet står!
Med veldig sterke K4er i feltet, fikk jeg og mine lagkamerater tydelig merket hvor høyt nivået er internasjonalt i senior klassen. Etter den siste internasjonale konkurransen i mai, var det på tide å legge seg i hardtrening. Det store målet står snart for tur, nemlig å kvalifiser k4en til Rio OL 2016. Kvalifiseringen skjer under VM i Milano 20-23. august, første forsøk går torsdag morgen 20. august. Vi har stått/står på og jobber knallhardt for å klare være blant de syv beste europeiske båtene i VM, det vil gi oss en billett til OL. Målet er vanskelig ettersom tilnærmet alle K4ene i verdenstoppen kommer fra Europa. Dermed har sommeren for oss bestått i så å si kun treningssamlinger og korte restitusjonsperioder. Denne sommer er vi på blant annet 2 treningssamlinger i Szolnok, Ungarn. To uker i slutten av juni, og to i juli. Ellers tilbringes nesten hele sommeren på Årungen padlestadion i Ås, sammen med junior- og U23-landslagene.

Denne sommeren får jeg totalt 6 dager i Tysværvåg, 3 i juni, 3 i August. De består for det meste av rolige treningsdager og samvær med familie og venner. Alltid like kjekt å kommer hjem til Tysvær og Haugalandet.

I 2015 gikk vår tidligere assistenttrener over til hovedtrener, nemlig K4 verdensmesteren fra 2002 slovakeren Rastislav Kuzel. Med et strengt treningsregime med østblokk standard, blir det kvalitet i verdensklasse på trening. Konkurranse-simulering gir oss god data på hva som må endres, terpes og fokuseres på. Her skal hvert eneste hundredel hentes inn. Evalueringen og tilbakemeldingen gir oss klarhet om hva som må fikses og jobbes med. Alt er ikke like lett, men det skal ikke være lett.
Vi fikk også god matching mot den slovakiske k4 på trening i Szolnok. De stakk av med bronsemedaljen under EM i mai og holder således et topp internasjonalt nivå. De er en båt med et eldre mannskap, dermed god og stor rutine. Sett fra et norsk perspektiv har de mer ”power”, noe som vi også kan lære av. Vi er mer en offensiv utholdenhetsbåt.

Trening, spising, soving om og om igjen, kan bli ganske ensformig. Når man er dedikert og villig til å ofre mye for å bli best, tar det skikkelig på kroppen… Men med godt mot, gode treningskamerater og et godt støtteapparat kan man klare det meste.

Vi har hatt en god fremgang siden World Cup og EM i Mai. Vi blir bedre og bedre. Dette lover bra, nå som vi skal spisse formen og reise med hevet hode til Milano. Troen på å kvalifisere oss til OL blir bare bedre og bedre, men det kommer til å stå om små marginer i VM. Vi er klare!

Lars Magne Ullvang
TKKK/Team Rio