«Skulle vore i Aksdal»

Det ordførerkandidat Ola S.Apeland (H) refererer til er at Coop, som nå bygger på Frakkagjerd, burde fått bygge i Aksdal!

Han frykter at Frakkagjerd skal stikke av med flere etableringer og at dette vil svekke Aksdal sine muligheter som kommune-/handelssenter. Det tror jeg at han har helt rett i!
I 10 år har jeg lest/hørt at Aksdal skal videreutvikles som kommune-/handelssenter. Ambisjonene har vært ambisiøse, men hva har skjedd?
Ifølge Apeland har administrasjonen i Tysvær kommune avvist Coop og Rema 1000 (og kanskje andre aktører) uten at det har vært politisk behandlet!!
Hvem er det som egentlig styrer videreutviklingen av Aksdal – er det kommunens politikere (den borgerlige fløy m/ordfører fra Høyre de siste 8 år – så vidt jeg vet), eller er det kommunens administrasjon?
Eller, er det andre interessenter/interesser som påvirker beslutninger/mangel på beslutninger/gjennomføring av planer?
Jeg er enig med Apeland at tiden er inne for en raskere og enklere (og kanskje mer realistisk og fokusert) kommuneplan. Men så var det gjennomføringen av den da – planer alene virker ikke!
Avslutningsvis – hele intervjuet med Ola S. Apeland er litt alarmerende – det indikerer politisk styring og gjennomføringsevne som er litt bakpå hva gjelder utviklingen av Aksdal som et dynamisk kommune-/handelssenter!

Jan Johansen
Padlane