Svein Fjellet mener det nye skysstilbudet til Borgøy er latterlig.  
Foto: Karina Søvik
Svein Fjellet mener det nye skysstilbudet til Borgøy er latterlig.

Raser mot skysstilbudet

Svein Fjellet mener den nye skyssordningen til Borgøy er uforsvarlig av kommunen, og tjener verken beboerne på Borgøy, hytteeierne eller dagsbesøkende.

Av Karina Søvik
– Dette er helt forkastelig, det vil ødelegge Borgøy som hjem, øyperle og som kulturforvalter, sier Svein Fjellet.
Han har hatt hytte på Borgøy i en årrekke, og har fulgt med på diskusjonen rundt skysstilbudet til Borgøy etter at Fylkeskommunen kuttet støtten sin.
200 tilknyttede
Det var på tirsdag sist uke at formannskapet stemte for å gi Erik Eikje transportansvaret fra 1. september til 30. juni 2016. Deretter kan rådmann Arvid S. Vallestad forlenge avtalen til 2020. Da Fjellet fikk lese det nye rutetilbudet, raste han i fortvilelse.
– Det er flere eldre folk som har bodd på Borgøy hele livet. I tillegg er vi mange som har hytter og fritidseiendommer her. Vi er til sammen cirka 200 mennesker som har en aktiv tilknytning til Borgøy, i form av bosted, hytte eller familierelasjon. Med dette rutetilbudet er det umulig å bo på Borgøy. Det føles ut som om kommunen prøver å tvangsflytte de fastboende fra Borgøy med å komme med dette latterlige tilbudet, sier Fjellet frustrert.

Les hele saken i papirutgaven