Lørdag er det sykkelritt i Tysvær. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Lørdag er det sykkelritt i Tysvær. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tysværrittet går på lørdag

Lørdag er det klart for et nytt Tysværritt på sykkel. Været ser ut til å bli like bra som i fjor, og arrangøren håper på opp mot 200 deltakere.

Løypa går som tidligere fra Frakkagjerd til Aksdal, og derfra på gamleveien fra Fuglavatnet og helt til Susort. På denne strekningen er det enkelte smale partier, og da er det viktig at møtende trafikk kjører til side og stanser helt opp når syklistene kommer.
Fra Susort sykles det på E39 til avkjøringen til Kårstø, videre til Kårstø hvor løypa snur nordover igjen. På denne strekningen mellom Kårstø og NAF’s øvringbane er det også strekninger med smal vei, hvor vi ber om ta andre trafikanter tar særskilt hensyn.
Deretter går turen videre til Grinde, Aksdal og Frakkagjerd via den nye rundkjøringen utenfor tunnelen, og det siste strekket tilbake til start er også forholdsvis smal vei.

– Foran første gruppe syklene kjører Masterbil og motorsykkel, og etterfølgende større grupper vil også har motorsykkel foran. Og løypa vil være godt merket med «Sykkelritt pågår-skilt», sier ritteleder Steinar Hetland
CK Haugaland.