Bjørn Tvedt vant dagens første finale.
Bjørn Tvedt kjemper om NM-gull i helgen.

NM Racing: Søndag blir det avgjort

Søndag skal Bjørn Tvedt forsvare NM-seieren fra i fjor. Det som så ut som en sikker sammenlagtseier er blitt til en duell med små marginer. Nå håper Tvedt på fint vær og gull.

Denne helgen skal NM i racing for klassen GT3 avgjøres på Vålerbanen. Bjørn Tvedt leder sammenlagt, med Ole William Nærsnes litt for tett på og med Arild Riise på tredjeplass.
– Hvis jeg får bedre enn tre 2. plasser denne helgen blir det seier uansett hvor godt Nærsnes kjører. Så det er bare å gi full gass fra første finale av og unngå alt som heter trøbbel. Dette må jeg klare, sier Bjørn Tvedt.
En imponerende høst har sendt Nærsnes helt opp i bakskjermen på Tvedt. Etter å ha ledet hele sesongen kan alt ryke i den siste finalehelgen.
– På Vålerbanen har ikke Porschene like stor fordel som på Rudskogen, så jeg har en fair sjanse. Nå har jeg nettopp kjørt gjennom Telemark og der var det våt gitt. Heldigvis mye bedre vær her borte, sier Tvedt som kjører Seat.

3. plassen
Arild Riise kjemper om en plass på pallen sammenlagt.
– Planen er å kjøre bra og forsvare 3. plassen i NM sammenlagt. Er godt forberedt og håper på å være med å prege løpene her borte, seier Riise.
– Hvem er største utfordrer denne helgen?
– Jeg tror det blir en kamp oss tre første og Olav Rygge og hans Audi, sier Riise.

Her er stillingen før finalehelgen:
I GT3 er det fjorårets norgesmester i klassen, Bjørn Tvedt fra NAF Haugesund med Seat Leon som topper med 214 poeng. På andreplass ligger Ole William Nærsnes fra Porsche Club Norge med sin Porsche 996 og 198 poeng. På en tredjeplass følger Arild Riise fra KNA Haugaland i Porsche 996 med 190 poeng.
Første finale er lørdag klokken 16. Det er to finaler søndag.