Ole William Nærsnes, Bjørn Tvedt og Arild Riise. De tre beste i Norge i GT 3. Foto: Privat
Ole William Nærsnes, Bjørn Tvedt og Arild Riise. De tre beste i Norge i GT 3. Foto: Privat

Norges beste er i fra Tysvær

Etter en høydramatisk finalehelg vil Bjørn Tvedt om kort tid klatre opp på pallen og motta sin andre laubærkrans på rad. I den siste NM-finalen i GT3-klassen var han ustoppelig og vant både den og sammenlagt. Arild Riise ble nummer tre i finalen og nummer tre sammenlagt.

– Det er nesten litt vanskelig å snakke akkurat nå nå. For tre timer siden var jeg helt på bunn. Nå er alt helt topp igjen. Snakket med familien som er hjemme i konfirmasjon etter at jeg ble kjørt av banen i den 2. finalen, og jeg skal love deg at det var en amper stemning. Men nå er det bare jubel både hos oss og i teamet til Arild (Riise). Han har kjørt fantastisk og blir numme tre både i dag og sammenlagt, sier Norgesmester Bjørn Tvedt.
I sin Seat har han vært den beste i hele sesongen, helt frem til Ole William Nærsnes begynte å yppe seg i høst. Det hele nådde toppen da pappa Odd-Rune Nærsnes kjørte Tvedt av banen i den nest siste finalen. Hadde bilen til Bjørn Tvedt blitt ødelagt der, hadde Nærsnes junior mottat kransen og pokalen om kort tid.

Det er nesten litt vanskelig å snakke akkurat nå nå

Fantastisk
– Det ville vært helt ubeskrivelig trist, men jeg klarte å konsentrere meg om den siste finalen. Jeg fikk en luke, men så i speilet at han ikke ga seg. Han var et par sekunder bak, så jeg hadde en viss kontroll men hvanet i mye trafikk. Feltet var på 23 biler og det var vanskeleig å komme forbi de jeg tok igjen med et par runder. det var utrolig herlig å se at jeg fikk målflagget, jubler Tvedt.
– To av tre på pallen er fra Tysvær. Hva tenker du om det?
– Nei, hva skal jeg si. Det er sterkt. Vi har ingen bane å trene på, så vi kjører som galne når vi endelig slipper til, ler Tvedt.
Bjørn Tvedt kopierer dermed NM-tiielen fra i fjor og har en meget sterk dobbel.

Seiersseremonien er cirka klokken 17.30.