Alexander Kolstø Våge er norsk juniormester i vektløfting. Foto: privat
Alexander Kolstø Våge er tatt ut til nordisk på hjemmebane. Foto: privat

Kolstø Våge på landslaget

Norges Vektløfterforbund har tatt ut representasjon utøverne til Nordisk Mesterskap for junior og ungdom som arrangeres i Tysvær helga 30. oktober til 1. november. Alexander Kolstø Våge kom me, så vidt.

– Etter en del att og frem kom Alexander Kolstø Våge med på landslaget, og dermed tatt ut til Nordisk Ungdom og Junior 2015. Det var et klubbstevne som ble gjort på dagen for siste frist, som var avgjørende. På grunn av en feil hos undertegnede, e-post kluss, kom resultatet litt sent inn til forbundet. Sportssjefen fikk det ikke med seg, og tok ut laget. Etter hektisk aktivitet er dette nå ordnet opp i. For klubben er dette veldig positivt og vi gleder oss veldig over dette, sier Dag Rønnevik i Tysvær Vektløfterklubb.
Det er Tysvær-klubben som er teknisk arrangør av mesterskapet.
– Det er ekstra hyggelig er det at vår nye ordfører Sigmund Lier har sagt ja til å åpne stevnet, sier Rønnevik.

Hovedpersonen selv har sendt oss følgende melding etter uttaket:
– Klubbstevne gikk egentlig ganske greit, rykka 80kg, var litt seigt i beina i støt, men dette klare jeg nok å bygge opp igjen. Formen begynner å komme seg opp igjen og tror formen for Nordisk skal bli veldig bra. Det å løfte på hjemmebane ser jeg både som en fordel og en ulempe, blir en fordel for da kan venner og bekjente komme å se på og motivere meg. Ulempen er det at jeg av og til blir litt for vant med omgivelsene og ikke klarer å få helt «feelingen» av at eg er på stevne, men på nordisk skal nok det gå bra. Alt i alt gleder jeg meg til å få delta på et såpass stort stevne.