Mikael B. Myklebust og Olav Askeland tok stolt imot den store sjekken på 50.000 kroner fra Canal Digital. 
Foto: privat
Mikael B. Myklebust og Olav Askeland tok stolt imot den store sjekken på 50.000 kroner fra Canal Digital.

Kompis fikk 50.000 kroner

Med en heftig sjekk fra Canal Digital sitt prosjekt Gir tilbake, er Falkeid IL klar på hva de skal bruke pengene på: de skal styrke og videreutvikle Kompis.

Av Karina Søvik

– Vi er utrolig takknemlig for denne stønaden. Med disse pengene kan vi sette enda større fokus på det gode holdningsarbeidet vårt, og det vekker gnist til å fortsette og videreutvikle arbeidet, sier Mikael B. Myklebust, daglig leder i Falkeid IL. 
På sist FKH-kamp fikk idrettslaget overrekt en sjekk på hele 50.000 kroner fra Canal Digital sitt prosjekt Gir tilbake, og kampbilletter til hele barne- og ungdomsavdelingen av FKH. 

Omfattende arbeid
Falkeid IL har drevet aktivt med holdningsskapende arbeid siden 2007. Da startet de opp med prosjektet Kompis, der idrettslaget setter fokus på å bygge gode holdninger, og formidle positive verdier til barn og ungdom.
– Det er Olav Askeland som er ildsjelen bak dette arbeidet. Det handler om hvordan vi skal oppføre oss mot hverandre, både på og utenfor banen. Målet er at alle barna skal bli inkludert i et sunt idrettsmiljø, med fokus på å skape gode holdninger, og en trygg arena for å skaffe seg kompiser for livet. Ved hjelp av dette programmet utdanner vi, og gir barna innsyn i hva gode holdninger innebærer i praksis, forteller Myklebust. 
Kompis er et omfattende holdningsarbeid, som alle i klubben deltar på. 
– Det starter med Minikompis for de mellom 6 og 9 år, og deretter går alle tiåringer gjennom et Kompis program. Her har vi flere temakvelder, som for eksempel hvordan vi skal oppføre oss på sosiale medier. Spillerne skriver deretter under en Kompis kontrakt om at de blant annet skal bidra til at alle trives, og har det gøy med sin idrett. Trenere, lagledere og oppmenn må også gjennom dette programmet, forteller Myklebust.

Les hele saken i papiravisen.