Midtbanesliteren Bertin Gismarvik flankert av Ungutten Kristian Lindanger (16) og tomålsscorer Sindre Bakken.
Midtbanesliteren Bertin Gismarvik flankert av Ungutten Kristian Lindanger (16) og tomålsscorer Sindre Bakken. Foto: Asbjørn Bakken

Mæland nummer tre i sesongavslutninga

Søndag var det sesongavslutning på Vikedal Motorbane med klubbløp både for bilcross og motocross. Det var frisk satsning frå både store og små på ein flott haustdag.

Julie Pedersen Mæland, Sølve Østbø og Thomas Hundseid Eikeland i bilcross junior hadde alle 27 poeng etter dei innleiande omgongane, og stod fremst i starten i finalen. Sølve var raskast ut i starten framfor Julie. Litt ut i finalen kom Thomas seg forbi Julie, men Sølve kunne kjøra inn til ein kontrollert seier. Thomas kom på andreplass og Julie tredjeplass. Mathias Skrunes kjørte inn til fjerdeplass i sitt aller første løp etter først å ha vunne B-finalen.
I dameklassen dominerte Heidi Steine, og berre ein liten snurring i den eine omgongen gjorde at ho ikkje vann alle dei innleiande omgongane. I finalen gjorde ho ingen feil og vann suverent framfor Veronica Olsen og Ruth Kjerstin Strand Eikeland.
Trygve Hustvedt Lærdal var best i dei innleiande omgongane i bilcross senior. Han tok og oppskriftsmessig leiinga i finalen. Leiinga såg rimeleg trygg ut, men i siste runde vart han litt for ivrig og fekk ein liten snurr. Det var nok til at Per-Gaute Østbø akkurat kom seg forbi og sikra seg seieren. Trygve tok andreplassen medan Michael Jensen tok tredjeplassen.

For NMK Vikedal, Svein Erik Østbø