Falkeid J19 med KM-pokalen etter vanvittige 6-0 over Klepp. Foto: Helga Borgen Haugsnes

Var ikkje vanskeleg i det heile tatt

Det såg ut til at KM-pokalen skulle forsvinne etter 1-5 for Klepp på heimebane. Det var før kampen. I løpet av 90 minuttar knuste Tomine Teistedal Vikre og Falkeid J19 Klepp 6-0, og reiste heim med pokalen.

I det som for Falkeid blei ein draumekamp snudde dei altså 1-5 til 6-0. Tomine Teistedal Vikre som aldri kom på skotthald heime, skåra fire av måla, medan kaptein Solveig Egge dundra inn 3-0 på eit langskott.
– Me kom heim klokka 01 i natt, så me har ikkje fått lagt ut så mykje til alle dei som har ville gratulere oss. Men det var ein fantastisk kamp og ei stor oppleving for oss som var der, seier lagleiar Helga Borgen Haugsnes.
– Korleis kunne det gå ann å snu dette?
– dei hadde stort sett det same laget, men ein annan trenar. Trur rett og slett dei tok litt lett på det, og det var det som var våras håp. I tillegg lærte me mykje av kampen sist og Olav (Askeland) og Bodhild (Egge) gjorde noen god egrep. Då me skåra 1-0, som sist, jubla med sjølvsagt. Då det blei 2-0 fekk dei litt panikk. Derfår og inn kjørte me over dei. Gode framspel til Tomine som skåra. Me kom rundt på kantane og var farlege heile tida. Til slutt så krona kapteinen det heile med et fantastisk langskott. Det var heilt utruleg, seier Borgen Haugsnes.

Dermed blei Falkeid J19 den einaste kretsmeisteren i aldersbestemt fotball frå Tysvær i 2015.

Her er referat frå trenar Olav Askeland:

På J19 pleier vi å si at å spille normalt er godt nok, men i Torsdagens returkamp om Kretsmesterskapet i Rogaland borte mot Klepp J19 så måtte vi si til jentene at i dag må dere trylle! Å det var akkurat det dem gjorde!!
Utgangspunktet kunne ikke vært verre. Med en hjemmekamp som vi var langt fra fornøyde med og 5-1 i sekken så reiste vi til Klepp uten noe som helst press på våre skuldre. Før kampen fokuserte vi på oss selv og hvordan vi skulle klare å skape flere sjanser. Når kampen begynte så vant Falkeid jentene hver eneste duell og slik skulle det fortsette. Først må vi vinne krigen, så kampen! Før kampen så fikk vi beskjed om at vår keeper Lena Dybdal satt fast i Bergen og ikke nådde kampen. June Heimvik kom inn og holdt smultringen kampen igjennom. Knall.

Klepp stilte med ett annet lag enn sist. Dvs et godt Klepp J16 Elite + noen av de beste spillerne mot oss sist. Spesielt slet vi med Maria Min Xiu Sørenes på hjemmebane og hun spilte på midtbanen også denne kampen. Nå var det Julie Bokneberg og Solveig Egge som styre showet. Hun fikk ikke dominere slik hun gjorde i sist kamp.

Etter 15 min kommer kampens store spiller Tomine T Vikre fri og skyter fra 17-18meter nede i hjørnet og 1-0 til FIL. Noen minutter senere etter 25 min er Tomine frempå igjen etter at Malene har tuppet ballen videre og da bruker Tomine likegodt venstrefoten og ballen suser i mål fra nesten samme distanse som 1-0 målet og 2-0 til pause. Klepp var ikke ufarlige i 1.omg. men forsvaret med Amalie Riise i front ryddet flott opp hver eneste gang.

I pausen var det en rolig og behersket stemning i garderoben. Vi skulle angripe via kantene med Emma og Stine å få innlegg og i tillegg bruk av spill direkte i bakrommet slik at deres forsvar måtte bli med ut på utallige løpeturer. Nå ble det medvind på Jæren i 2 omg. og vi skulle bare ut å peise på videre.

Husker ikke helt tiden men etter ca 55 min var Tomine frempå igjen, denne gangen med høyrefoten og nok ett langskudd gikk i mål. Nå gikk det litt tid før noe skjedde og vi satte 3 jenter i oppvarming og hadde tenkt å gå over til 3 mann bak for å prøve å jakte 4-0 som ville gi oss ekstraomganger. Vår spiss Karoline Nybru som var litt småsyk hadde kledd helt av seg når vi etter 68 min scorer nok en gang. Flott corner fra Stine og Tomine presser frem ett selvmål og dermed 4-0 til Falkeid og vi er like langt. Karoline kler på seg igjen og vi venter litt med innbytte. Etter 80 min så dribler Solveig av den ene Klepp spilleren etter den andre og dunker ballen i mål fra 20m. For en sinnsyk opplevelse!!!!!!!! Falkeidfolkene på tribunen og hele benken lå strødd rundt omkring. Var dette virkelig mulig!! Jaaaaaaaaaaaa!!! Tomine ble nå flyttet ned som defansiv midtbane, men hun fornektet seg ikke. Etter 84min var hun jammen meg fremme igjen, denne gangen med venstre foten og fastsatte sluttresultatet til 6-0.