I ein mørk gapahuk til lyset frå eit bål, jobbar denne gjengen frå Frakkagjerd ungdomsskule med å lage ei tresleiv frå botn av. Imponerande tolmod gir resultat. Lærar Tone Gjerde Larsen i raud jakke følger med.
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
I ein mørk gapahuk til lyset frå eit bål, jobbar denne gjengen frå Frakkagjerd ungdomsskule med å lage ei tresleiv frå botn av. Imponerande tolmod gir resultat. Lærar Tone Gjerde Larsen i raud jakke følger med.

Spikker seg til master

Tone Gjerde Larsen held på å ta master i kunst og handverk. Då er det godt å ha spikkeglade elevar.

Av Alf-Einar Kvalavåg
Med kvar sin stubbe og skarpe kniv sit ein gjeng ungdomsskulelevar i skogen og spikkar. Saman med dei er lærar Gjerde Larsen og tre pensjonistar. Stemninga er god, og det runde trestykket dei sjølv har henta, ut av trer i skogen, begynner å likne på ei god gamaldags tresleiv.
– Dette er faktisk skikkeleg kjekt og mykje betre enn å sitte inne i eit rom på skulen å lage noko. Me har funne oss kvart vårt stykke, som me håper med litt hjelp skal bli til ei sleiv. Eg trur alle her har hatt det skikkeleg artig i dag, for klokka har gått kjemperaskt, seier Helene Håland og Peder Undheim.

Les heile saka i papiravisa eller kjøp den her: https://tysver-bygdeblad.no/e-avis/https://tysver-bygdeblad.no/e-avis/