Thomas Sandvik Johansen 
Vilde G. Davidsen 
Ida K. Tollaksen 
Kine G. Davidsen 
Torjus Olai Erland Aartun 
Vegard Ågotnes 
Kristoffer Antonsen
Thomas Sandvik Johansen

LEGO Turtles ble nummer fem

Denne helgen var 46 lag fra Norge, Sverige, Færøyene og Danmark samlet i Mo i Rana for å delta i den skandinaviske finalen i verdens største kunnskapsturnering, FIRST LEGO League.. Det var LEGO Turtles fra Frakkagjerd som representerte Haugalandet i finalen og de endte på en sterk 5. plass.

LEGO Turtles er et lag med tre jenter og fire gutter mellom 10 og 14 år. Laget har tre veiledere, er tilknyttet Frakkagjerd Teknolabb, og har holdt på med FLL siden 2014. I fjor var to av årets deltakere også med i den globale finalen. Men det er den inkluderende holdningen i laget som er viktigst uttalte både deltakerne og foreldre.

Lørdag 28.november var Mo i Rana vertsby for den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League (FLL) – verdens største kunnskapsturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år. FLL avholdes for femtende gang i år i tett samarbeid med Statoil, og årets tema var fremtidens avfallshåndtering. I finalen konkurrerte 665 barn og unge om priser innen markedsføring, samarbeid, teknologi og forskning, samt i den prestisjefylte robotkonkurransen, der lagene styrte en egenlaget robot av LEGO gjennom en hinderløype.
Det var No Limits fra Tromsø som mottok tittelen FIRST LEGO League Champions, og sikret seg dermed en plass i den globale finalen i St. Louis i USA i april 2016.

Mer om FLL og Lego Turtles i papiravisen på torsdag.