Politiet er nå på plass og sørger for at alle flyktningene kommer seg av gårde til Stavanger. Foto: Karina Søvik.
Politiet er nå på plass og sørger for at alle flyktningene kommer seg av gårde til Stavanger. Foto: Karina Søvik.

SISTE: Asylsøkerne har reist til Forus

I dag klokken 11 skulle asylsøkerne på mottaket i Aksdal reise til Forus i Stavanger. Men da bussen kom ble det tidlig klart at det ville de ikke. – Det har vært litt kaos og dårlig stemning her, men nå har politiet kommet med flere patruljer, sier vår journalist Karina Søvik.
Klokken 19.00 meldte politiet at asylsøkerne har takket ja til busstransport sørover.

Det ble fort klart at flyktningene ikke ville sette seg i bussene som kom til Tysvær Kro & Motel. Etter flere forsøk på å få de til å reise frivillig ble politiet tilkalt. De har nå sendt fem patruljer til stedet og stemningen er ikke god.
– Vi har blitt bedt om å holde oss på avstand av politiet, som nå skal få de 60 flyktningene avgårde, sier Søvik.
Det er totalt 60 personer som skal sendes sørover. Nå er det ti av familiene som ikke vil reise frivillig. I Aksdal er det et akuttmottak, mens på Forus er det et permanent mottak.
– Etter hvert ble det ampert. Mange tok til tårene, og det var en svært dårlig stemning selv om de har visst en stund at de skulle reise i dag.
– Mandag informerte jeg om at utreisedagen ville bli i dag. Det skulle komme to busser å hente dem, sier driftsoperatør Tom B. Ivarsen.
Bussjåførene krever nå at politiet blir med på turen sørover.

Politiet melder på Twitter at flere nå har nektet å reise og har forlatt området.
De resterende er informert om at de selv må ta ansvar for sted å overnatte. Evt utgifter opp mot transport til sør-fylket må de nå ta selv. Klokken 19 i kveld løste det hele seg, da asylsøkerne i følge flere nettsteder er blitt lovet skikkelig behandling på det store mottaket på Forus.

Les mer i papirutgaven i morgen