Ingeborg Ekrene (17) blir å se på fjernsynet på fredag når den niende sesongen av Idol starter opp. Foto: TV2
Ingeborg Ekrene (17) blir å se på fjernsynet på fredag når den niende sesongen av Idol starter opp. Foto: TV2

Ingeborg fra Førresdalen gleder seg til Idol

Førstkommende fredag, er det premiere på den niende sesongen av Idol på TV 2 kl. 20.00. I premiereprogrammet er det med en jente fra Førresdalen, Ingeborg Ekrene. – Dette har jeg alltid drømt om. Litt skummelt er det, men jeg gleder meg til fredag, sier hun som skal synge «Fallin».

Av Karina Søvik og Alf-Einar Kvalavåg

Det populære tv-programmet har oppfylt drømmene til flere hundre sangglade nordmenn i løpet av de ni sesongene det har vært. Vi kjenner alle til storheter som Kurt Nilsen og Tone Damli. Denne sesongen kan drømmen til en Tysvær-jente bli oppfylt. TV2 opplyser om at Ingeborg Ekrene (17) fra Førre er å se på premiereprogrammet.
– Det stemmer. Jeg har alltid hatt en drøm om å være med i et slikt program. I fjor vurderte jeg å melde meg på gjennom kulturskolen, men takket nei. I år turde jeg, og var på audition i Bergen. Det er det en får se på fredag. Ellers kan jeg ikke si så mye. Hemmelige greier dette, sier Ekrene.
– Det er mange som ønsker deg lykke til. Hva tenker du om det?
– Det har vært veldig mye lykke til etter at det ble kjent. Det er kjekt. Jeg er også veldig glad i slike program og hadde nok ikke tilgitt meg selv om jeg ikke hadde prøvd. Men å se seg selv på fjernsynet blir litt rart, tross alt. Jeg har aldri vært på TV før, sier tysværjenta som går på HTG.
Ingeborg Ekrene skal synge «Fallin» av Alicia Keys Uttrykksikonet smilefor dommerne.

Mye nytt
I år har programmet fått en ny programleder, Markus Bailey, og tre nye dommere. Årets dommerpanel består av Øyvind «Vinni» Sauvik, Ina Wroldsen, Sandeep Singh og Gunnar Greve. Panelet har reist til flere byer rundt omkring i landet, på jakt etter en superstjerne. Til sammen er hundre deltakere invitert til en auditionhelg i Oslo, og Ekrene er en av disse.