Asylsøkerne ble hentet sist onsdag, og Tom B. Ivarsen er alene igjen på Tysvær Kro & Motel. Nå gjør han seg klar for å flytte ut etter tjue år som direktør og innehaver. 
Foto: Karina Søvik
Asylsøkerne ble hentet sist onsdag, og Tom B. Ivarsen er alene igjen på Tysvær Kro & Motel. Nå gjør han seg klar for å flytte ut etter tjue år som direktør og innehaver.

To ganger farvel

Det ble en vemodig avskjed da Tom B. Ivarsen måtte si farvel til de rundt 60 asylsøkerne som har bodd hos han på Tysvær Kro & Motel de to siste månedene. Nå avslutter han også et tjue år langt kapittel som direktør og innehaver for stedet.

Av Karina Søvik
Et hvitt teppe av snø har lagt seg, og gir Tysvær Kro & Motel en vakker ramme. Inne har roen senket seg etter at de rundt 60 asylsøkerne ble flyttet til et nytt mottak på Forus i Stavanger sist onsdag. To måneder som akutt innkvarteringsmottak er nå over.
– Jeg har jobbet i hotellbransjen i hele mitt liv, og dette har vært en unik opplevelse. Både kommunen, med ordfører Sigmund Lier i spissen, og frivillige har gjort en kjempeinnsats, og bør være stolte over alt de har fått til i disse månedene. Flyktningene har hatt det bra her, og det var synd at de måtte reise etter å ha blitt så godt tatt imot. Vi prøvde å inngå en ny avtale med UDI om et mer permanent asylmottak, men UDI var prinsipielle, og ønsket ikke å gå i dialog om en slik avtale, forteller Tom B. Ivarsen.

Les hele saken i papirutgaven