Tysvær Brass og dirigent Martin Kinn i aksjon i Grieghallen i Bergen i kveld.
Foto: Tor-Martin Andersen
Tysvær Brass og dirigent Martin Kinn i aksjon i Grieghallen i Bergen i kveld.

– Jeg er kjempestolt og spent

Tysvær Brass har vært på scenen i Peer Gynt-salen og levert en solid versjon av brassklassikeren Paganini Variations. De første meldingene inn til oss går ut på at de har levert, nok en gang. Dirigenten var mer stolt enn lettet, etter at det hele var over.

– Det var en krevende jobb å få god lyd i den «tørre» salen, men hver og en gav alt de hadde, og ser vi bort fra litt smårusk tror jeg vi har levert. Det er litt vanskelig å vurdere lydbildet fra dirigentplassen, men de tilbakemeldingene jeg har fått, har vært svært positive. Nå begynner ventetiden, sier dirigent Martin Kinn.
Resultatene fra 3. divisjon kommer ikke før etter festkonserten i morgen kveld.
– Nå skal jeg suge på karamellen en god stund før jeg skal sette meg ned og lytte meg gjennom opptaket. Så får vi se om jeg og dommerne har samme oppfatning, sier Kinn.

Stolt
Den siste uken har vært preget av både intensiv øving og konserter.
– Vi hadde en flott konsert i Aksdal kirke for en uke siden. Da fikk vi mye ros. Det tror jeg inspirerte musikantene for det var en skjerpet gjeng som marsjerte inn på scenen her i kveld. Å spille et så pass vanskelig stykke i en så pass krevende sal, er en prestasjon. Så jeg er mer stolt, enn lettet over at vi nå er ferdig. Men du vet en dirigent leter etter detaljer, og det skal jeg gjøre om litt, sier Tysvær Brass sin dirigent.
Alle korpsene i 3. divisjon spiller i den samme salen.

God støtte
Det er en stor gjeng med Tysværbuer som er samlet i Bergen denne helgen. Flere av musikantene spiller også for Heimdal og mange venner og familiemedlemmer var i salen.
– Det at vi merker at publikum er med oss og liker det vi gjør, er viktig. Det å snu seg rundt etter fremføringen og bli møtt av slik applaus er godt for oss. Som sagt, akkurat nå er vi slitne med fryktelig stolte over det vi har fått til. Så får vi vente spent til i morgen og se om dommerne er for eller litt i mot, sier Martin Kinn.
I fjor vant Tysvær Brass 4. divisjon, og det er normalt et stort sprang opp til 3. divisjon. Men korpset og Kinn har valgt et vanskelig stykke somholder 1. divisjons nivå.

Skjermbilde 2016-02-03 kl. 16.14.01