Into Waves imponerte og gikk videre. Foto: Jorunn Bjørndal Lilleland
Into Waves – Ane Kvinnesland (17) og Victoria Lønning (16) fra Tysværvåg Foto: Jorunn Bjørndal Lilleland

Rekordår for UKM

Selv med nytt navn, ble det rekordår for UKM. Fra barokk til rølperock holdt ungdommene høyt nivå på Tysværtunet.

Av Jorunn Bjørndal Lilleland

— Det er jo et rekordår i år. Vi har totalt 50 ungdommer påmeldt, og selv om det er nesten en hel kunstklasse som stiller ut, er det likevel rundt 40 andre påmeldte, så det er vi veldig fornøyde med, og dette på tross av at UKM har skiftet navn fra ungdommens kulturmønstring til ung kultur møtes, forteller kulturkoordinator Johnny Liadal. Han skryter av nivået i år, og synes det er serlig tøft av de som stiller med egne komposisjoner. Blant disse var Acid Cunt og Into Waves som begge gikk videre til fylkesmønstringen. I tillegg gikk også Jeanett Elise Naley, Ingrid Halleland og Mona Al-Hilal viderere i kategoriene sang og kunst.
— Det første folk tenker når de hører ordet kreft er som regel mørke og død, men jeg ser også skjønnhet og fred i det. Hjernen forestiller noen som har bekjempet kreften, og det vakre i det. Jeg ønsker å støtte de som kjemper mot kreft, hjertet mitt går ut til dem. Jeg liker å tegne problemstillinger og sannheten om humanitet, forteller Al-Hilal om sitt kunstverk, en hjerne det vokser blomster ut av.

Disse går videre:

Jeanett Elise Naley – 13 år, Førresfjorden. Sang «Something’s Gotten Hold On Me».

Bandet Acid Cunt, med medlemmer i 16-17 års alderen fra Førresfjorden og Haugesund
Spilte sin egen «I Am Ahead Of The Law». Medlemmene er Benjamin Vikse, Jenny Rudi, Trym Moland og Victor Ionescu Rørtveit.

Into Waves – Ane Kvinnesland (17) og Victoria Lønning (16) fra Tysværvåg – sang sin egen låt «Move On».

Kunstelevene ved Tysvær kulturskole sin serie med store akryl-malerier.

Mona Al-Hilal (15) fra Aksdal sin tegning «Colourful».

Ingrid Halleland (13) med sitt maleri «Sollys i regnet».

IDA OG GINA fra Bokn med Pink sin «Dear Mr. President»