Martin Kinn hadde store sko og fylle etter Jacob Birk. Men både han og Førre leverte og ble nummer to. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Martin Kinn hadde store sko og fylle etter Jakob Birk. Men både han og Førre leverte og ble nummer to. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Førre i RM: Fortsatt helt der oppe

Førre Musikkorps er et av landets beste. Dessverre er også Tasta det samme. Det ble på nytt en knallhard kamp om å overbevise dommerne om hvem som er Rogalands beste. I år var det Tasta.

En formidabel versjon av NM-vinnerstykket fra 1999 «Music for a Festival», var det korpset serverte i storsalen i konserthuset i Stavanger. Det var både en glede og lettelse da det hele var over. Spørsmålet var som vanlig hva dommerene synest.
Dommerne mente altså at Taste skulle få 95 poeng og Førre 94. Når en kjemper på nasjonalt toppnivå, er ikke 2. plasser noe alle jubler like mye for. Men når de får tenkt seg om, vil de nok se, at etter seieren i fjor, og 2. plassen i år, så er Førre fremdeles et svært solid korps.
– Vi hadde på mange måter fullklaff og det var lite å henge fingrene i. Det å gå inn på scenen og fylle skoene til Jakob Birk var faktisk litt verre enn jeg skulle trodd. Men heldigvis var musikantene på og vi skal være kjempefornøyde med dette. Nå kan vi gå rakrygget inn i øvelsene til NM, sier dirigent Martin Kinn.
– Det var så rart å sitte i salen og se at vi faktisk ble nummer to. Jeg er kjempeglad og det tror jeg alle blir etter hvert. Det er alltid noen som så gjerne vil bli nummer en, men dette var skikkelig kjekt. Det var noen som brølte av glede da Andreas Elverhaug og Jeanette Zand fikk pokalen, sier Julie Marie Leifsen.

Mer om RM, Førre, Grinde og Frakkagjerd i papiravisen på torsdag.