Leder ved forvaltningsseksjonen i Sør Vest politidistrikt i Haugesund, Kjetil Optun. I bakgrunnen er sikkerhetskontrollør ved Haugesund lufthavn, Erik Heimtun.
Leder ved forvaltningsseksjonen i Sør Vest politidistrikt i Haugesund, Kjetil Optun. I bakgrunnen er sikkerhetskontrollør ved Haugesund lufthavn, Erik Heimtun.

Høysesong for passbestilling kan føre til lang ventetid

Det nærmer seg ferietid. Av erfaring vet politiet i Haugesund at stadig flere i denne sammenheng har behov for å bestille nye pass.

Den økte etterspørselen fører ikke bare til køer og ventetid her på stasjonen, det tar også lengre tid å få passene produsert og tilsendt. Da er det viktig at alle er klar over at en bør bestille time på nett. Mange er vant til å komme uten timeavtale, såkalt drop-in, men da kan ventetiden bli lang. Politiet tar nå grep for å unngå køer og irritasjon.

Fra og med 1. april reduseres åpningstidene for drop-in timer ved passkontoret på Politihuset i Haugesund. Tjenesten vil da være tilgjengelig fra kl. 09.00 til 11.00 hver dag. Leder ved forvaltningsseksjonen i Sør Vest politidistrikt i Haugesund, Kjetil Optun, oppfordrer innbyggerne til å benytte seg av timebestilling for å sikre at de får pass i tide.
– Erfaringen viser at det etter påske kan være lang ventetid på drop-in. Det beste for publikum er å benytte seg av timebestillingsmuligheten og gjerne ordne en time i god tid før planlagt reise, anbefaler han.
Ordningen med timebestilling ble innført i mai 2015 og erfaringene er gode.
– De som har bestilt time opplever at de slipper å vente og ekspederingen er normalt unnagjort på mindre enn 10 minutt, forteller Kjetil Optun.