Thomas Finshus vil bli ein av landets beste bakkeløparar. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Thomas Finshus ble nummer 38 i NM. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Vil til topps

Thomas Finshus vil bli ein av landets beste bakkeløparar. Då må det satsast.

27-åringen som spring for Stegaberg legg vekk det meste av baneløp og satsar maks på å bli ein vinnar i dei knallharde bakkeløpa. Noregscup, og eit par viktige lokale arrangement ventar denne sesongen. I tillegg sjølvsagt eit prestisjetungt NM i Sogndal.
– Det er ein treningsjobb som må gjerast, men nå satsar eg hardt på å komme opp på nasjonalt nivå innan bakkeløp. Det betyr 13-14 økter i veka og eigen personleg trenar. Magnus Salvanes er der når eg treng han, og akkurat den biten trur eg er heilt avgjerande. Så må eg halde meg skadefri, noko som er ei utfordring når ein spring i fjellet, seier Finshus.

Les heile saka i papiravisa