Pøylefanten er klar til V65-løp på Forus i kveld. Foto: Ida Skjæveland
Pøylefanten er klar til V65-løp på Forus i kveld. Foto: Ida Skjæveland

En spennende kveld for Pøylefanten

– Det er alltid fryktelig spennende og sende ut debutanter i løp og etter det fine prøveløpet han leverte så har vi forhåpninger om at han er med helt i toppen her, men med urutinerte hester kan man aldri vite.

Det forteller Mona Belsvik i Stall Ovi, som har hesten i trening. Tysvær-hesten gjorde det bra under et prøveløp på Forus tidligere i vinter, og skal i kveld kjempe om topppremier sammen med kusk Svein Ove Wassberg. Det er nok galoppen som kan bli Pøylefanten sin hardeste konkurrent. Kanskje det blir en spurtduell mot Beck Odin og Johan Kringeland Eriksen i 4. avd. i V65-løpet i kveld?

Følgende er sagt og skrevet om Pøylefanten før løpet:
Trener Ove Kenneth Karlsen til Trav og Galopp-nytt: Har jeg hatt siden han var ett år. han var fin i mønstringsløpene, men ble hingstete og måtte kastreres. Galoppen i prøveløpet kom da han sparket oppi en hest som bråbremset foran. Han travet 1.33 siste 1000 med 1.30 siste 500 etterpå. Jeg tipper han går 1.34 på distansen.

Johan Kringeland Eriksen til Rikstoto:
Jeg kjørte 1 Pøylefanten i prøveløpet og jeg tror fort den vinner dette løpet. Han travet 1.36,2 selv med galopp, og det gjorde han lett. Det skal være en del å gå på tidsmessig der, vurderer Johan Kringeland Eriksen

Ida Skjæveland