Ole Johannes Stople brente straffe nummer to, men scoret akrobatisk på returen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Ole Johannes Stople brente straffe nummer to, men scoret akrobatisk på returen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Hodeskade gir hodebry

Ole Johannes Stople har ventet i to og et halvt år på å gjøre comeback i Skjold. Han brukte kun kort tid på å vise hvor viktig han kan bli. I en kamp hvor Skjold leverte langt under pari og tapte 5-3, var Stople et lyspunkt.

Likevel er det svært usikkert hvor mye Stople blir å se på banen i år. Hjernerystelsen for vel to år siden, vil ikke slippe helt taket.
– I dag hadde jeg halvannet års hvilepuls så det gikk i 100. Men det var kjekt å spille kamp igjen. Har trent to ganger i uken, så formen begynner å komme. Men jeg er usikker på hvor mye hodet mitt tåler. For å si det slik, det blir neppe noen hodedueller på meg, sier tomålsscoreren.

Dårlig
Håkon André Waage skulle bruke kampen mot Trott til å finsikte en del av spillerne før neste helgs serieåpning hjemme mot Rosseland på lørdag. Vel, skal en dømme etter 1. omgangen blir det mange som ikke får starte i den kampen.
– Det var dårlige greier, men jeg har heldigvis et bedre grunnlag enn denne kampen å velge i fra. Men jeg hadde trodd at en del var sugne på å spille seg inn i startoppstillingen til lørdag. Det så jeg lite av. Vi var tunge, gjorde dårlige valg og slapp til Trott sin spisser alt for lett. Det ble litt bedre i 2. omgang, men totalt sett var ikke dette mye å skryte av, sier Skjold-treneren, som tar på seg litt av skylda.
– Kanskje jeg har vært for snill med en del spillere, og de har kanskje trodd det skulle bli lett å få seg en fast plass.

Herlig
En annen som gjorde comeback i Skjold var Jarle Hundsnes. Han spilte fra start, og var som resten av laget dårlig i 1. omgang, og bedre etter pause.
– Vi har nok hatt en litt for lang påskeferie, og jeg tviler på om alle her har kjørt egentrening. Men for all del, det var utrolig kjekt å være tilbake i drakt nummer 13, og Skjold er et ungt og spennende lag. I førsteomgang var jeg eldst av alle, smiler 22-åringen, som ikke tror dette var det nivået Skjold blir å finne på i år.
– Nei, det blir mye bedre enn dette. Det blir også mer stabilt, når vi etter hvert kjører det samme laget i flere kamper, sier England-studenten som spiller på lørdag, før han returnerer en drøy måned til London.

Best
Trott vant fortjent fordi de var best i to omganger. Skjold hadde en god periode hvor de både kunne utlignet og tatt ledelsen. Men slurv og svake avslutninger gjorde at stordabuen vant lett.

Treningskamp

Trott 5 (2)
Skjold 3 (0)
Treningskamp
Prestegardskogen kunst
1-0 Mats Nilsen (9)
2-0 Chris Larsen (32)
3-0 Mats Nilsen 62
3-1 Ole Johs. Stople (str. 70)
3-2 Ole Johs. Stople (75)
4-2 Jørgen Hæland (78)
5-2 Selvmål (79)
5-3 Roald Berge (90)
Dommer: Åge Eide, Leirvik BK
Tilskuere: 75