Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa ga kongens fortjenestemedalje til brødrene Haukås for deres lange og tro tjeneste innen næringslivet. Foto: Mona Terjesen
Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa ga kongens fortjenestemedalje til brødrene Haukås for deres lange og tro tjeneste innen næringslivet. Foto: Mona Terjesen

Kongens fortjenestemedalje til brødrene Haukås

I kveld feiret Brødr Haukås Mekaniske verksted 50-årsjubileum. Lars Bjarne og John Kristian ble overrasket av fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa, som overrekte dem kongens fortjenestemedalje.

De ante ingenting, før fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa tok ordet under 50-årsjubileet på Fjørsilkebris i kveld.

– Det er en stor glede å få lov til å overrekke dere kongens fortjenstemedalje, sa Kleppa fra «scenen».

Brødrene, som har drevet Tysvær-bedriften i 50 år, var tydelig overrasket og rørt, da de gikk opp for å motta de gjeve medaljene.

Det var Reidar Nordmark og Atle Hesja som foreslo de to brødrene til kongens fortjenestemedalje. De hadde tett kontakt med ordfører Sigmund Lier – som også var tilstede under feiringen.

– Jeg måtte gjøre noe jeg sjelden gjør som fylkesmann. Da Sigmund ringte meg og sa at om de fikk medaljene, så hadde det vært fint om de kunne fått dem denne kvelden, måtte jeg kaste meg rundt og rett og slett ringe slottet. Og heldigvis gikk det. Medaljene kom denne uka og vi fikk dem til Tysvær i tide, fortalte Kleppa lattermildt.

Lars Bjarne og John Kristian Haukås blir etter dette invitert til slottet for å møte Kongen, og takke ham personlig for fortjenestemedaljene.

Les mer og se flere bilder i torsdagens utgave av Tysvær Bygdeblad.