Om Nedstrand blir droppa som stoppestad i Ryfylkebassenget vil det få store negative konsekvensar, meiner Nedstrand bygdeutval. Dei nektar og gi seg utan kamp og oppmodar kommunen til å skrive eit høyringsbrev snarast. 
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
No har kommunane grunn til å vere optimistar med tanke på ruteopplegget frå 2021.

Nedstrandsferjesaken er utsatt

Samferdselsutvalget utsetter saken om fremtiden til Nedstrandsferja.

Det var mange som ventet spent på samferdselsutvalget sin dom i Nedstrandsferjesaken onsdag ettermiddag. Men dommen kom aldri. Istedet valgte de å utsette saken.
Saken om kutt i Midtsambandet har satt sinner i kok siste tiden. Det er kommet inn svært mange innspill – etter det ble kjent at fylket vil redusere avgangstilbudet på Nedstrand fra to til én avgang per dag.
Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal var i Aksdal for et par uker siden, og lovet å ta videre det som kom frem under møtet.
– Jeg kan bekrefte at saken om Nedstrandsferja blir utsatt, sa Harald Stakkestad (H), som sitter i samferdselsutvalget til Tysvær Bygdeblad i en sms onsdag ettermiddag.
Positivt
– Det er et godt tegn at samferdselsutvalget utsetter saken om Finnøysambandet i dag. Jeg tror at medlemmene i utvalet har lagt merke til alle innspillene som har kommet inn. Jeg håpar og tror at utsettelsen er et signal om at medlemmene nå ser de er forplikta til å gi et rutetilbud til hele fylket, kommenterer ordfører Sigmund Lier (AP), og fortsetter;
– Jeg tror at medlemmene også ser det urimelige i forslaget med å ta avgangar frå Foldøy, Jelsa, Hebnes og Nedstrand sine to avgangar, bare for at de i sør – som har mange avgangar skal få enda flere. Kampen for ferja er på ingen måte over, her må vi fortsette å påvirke, slik at Jelsa, Foldøy, Hebnes og Nedstrand også i framtida skal få ha sine to avgangar.

300.000 til Borgøy
Stakketad forteller videre fra møtet, at fylket nå spytter inn 300.000 kroner til Borgøysambandet per år de neste tre årene.
Tysvær Bygdeblad følger begge sakene videre i avisa neste uke.