Øyvind Stakland var et naturlig midtpunkt etter kampen. Her får han gratulasjoner av trenerne Chrstoffer Kydland og Dag Frode Tønnesen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Øyvind Stakland har flyttet hjem. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tysvær sitt beste fotballag er blått

Øyvind Stakland scorer ikke ofte. Men da det trengtes som mest for å slå Skjold, slo han til. Stegaberg slo Skjold 1-0 og er Tysvær sitt beste fotballag akkurat nå.

Det ble ingen festforestilling i Grinde. Stegaberg fulgte sin kampplan til punkt og prikke og fikk Skjold med på leken.
– Utrolig kjekt at vi fikk igjen for den innsatsen vi la ned. Vi skulle være tolmodige og sette fart på kontringer. I 1. omgang hadde vi en gigantsjanse (Tor André Eskevik) og like etter pause fikk jeg min. Da hadde vi kampen akkurat der vi ønsket, sier matchvinner Øyvin Stakland.
– Når gikk det oppfor deg at dette kunne gå?
– Vi hadde en grei kontroll på det. De slet med å skape de helt store sjansene. Det ble omstendelig og mye slurv. Mot slutten fikk de sine muligheter, men da var Espen Tørresdal og Kristian Storesund der. Tror til og med Dag Frode (Tønnesen) reddet et skudd helt på slutten. Men sikker var jeg ikke før dommeren blåste av, sier en strålende glad Stakland.
Og gevinsten?
– Nå skal jeg bort i garderoben og se et par av «kompisene» mine i øynene, gliste Stakland.

Sukk
Jubelen i Stegaberg-leiren var selvsagt enorm. De stolte på egne ferdigheter og fikk Skjold ned de, minst, 20 prosentene som skulle til.
– Vi fikk det ikke til. Vi fikk ikke mål, fikk ikke spillet til å gli og gjorde mange personlige feil. Dette er helt forferdelig, og selv om vi hadde våre sjanser på slutten, hadde vi en blytung dag. Selv har jeg også mye å gå på, og det tror jeg alle har, sier Skjold sin midtstopper Tom André Hauge.
Han hadde ingen hast med å komme seg ned til garderobebygget.
– Det er pinlig å tape mot Stegaberg, og nå er vi bak dem på tabellen. Det kan vi ikke være lenge, sier HAuge,

Matchvinnere
Stegaberg hadde matchvinnere i alle ledd, og det var mer enn nok til seier. Storesund i mål, Tørresdal i forsvar, Stakland på midten og Petter Lønning fremme. Mer enn nok til å være Tysvær sitt beste fotballag i dagene som kommer.
Kampen var slik at matchvinnere måtte til. Det var tamt i 1. omgang og rotete i den andre. Skjold spilte og spilte, og Stegaberg-forsvaret fikk ligge på egen 16-meter og slå unna. Akkurat slik de ville.
Nær 200 hadde funnet veien til Grinde, og mange av dem gikk hjem med et stort smil.

Bilder fra kampen: Bilder fra kampen: https://tysver-bygdeblad.no/2016/04/15/skjold-stegaberg-0-1/

Kampfakta

Skjold 0 (0)
Stegaberg 1 (0)
4. div. avd. 3
Grinde kunstgress
0-1 Øyvind Stakland (46)
Dommer: André Birkeland, Djerv 1919
Tilskuere: 200