Her Vegard Steinsland skulle det stått 1-1. Bommen fra fem meter svir nok en stund. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Her Vegard Steinsland skulle det stått 1-1. Bommen fra fem meter svir nok en stund. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Sjanseløse Skjold-gutter

Skjold er inne i en forferdelig blindgate. Det går for sakte, det blir gjort for mange personlige feil, og det blir knapt nok skapt en målsjanse. Dagens tap ble en blåkopi av sist tap mot Stegaberg.

– Det er helt forferdelig å skape så lite sjanser i løpet av en hel kamp. Vi styrer og har ballen nesten hele tiden. Men vi skaper null og niks. Dette er en trist situasjon å havne i, sier Daniel Aarås.
Han sto for Skjold sin eneste sjanse i 1. omgang. Et halvfarlig skudd strøk stolpen og gikk utenfor.
– Det er rett og slett for dårlig. Mer er det ikke å si. De fikk det akkurat slik de ville. Og jaggu fikk de et mål like etter pause. Vi snakket om det i garderoben, og sa at det skulle ikke skje en gang til. Men det gjorde det og da slet vi skikkelig, sier Aarås.

Tungt
2. omgangen ble som den første en orgie i vanskelige løsninger og småspill. Først da trener Håkon André Waage byttet ut halve laget, var det noen som turde prøve skuddfoten. Det hjalp heller ikke. Et par halvsjanser og en 100 prosentsjanse ved Vegard Steinsland var det som ble servert. Når spissen bommet på den, var løpet kjørt og det andre bite 0-1-tapet på en uke var et faktum.
– Vi klarte ikke å løse utfordringen med å spille på en humpete naturgressbane og gjør dårlige valg i 90 minutter. Det går for sakte og vi velger vanskelige løsninger. Dette er trist, og vi har en stor jobb å gjøre. Det er for mange som samtidig gjør vanskelige valg. Det går mer på fotballforståelse enn på ferdigheter, sier treneren.

Bådsvik
Selv om Torvastad knapt fikk låne ballen i perioder, så gjorde de det Skjold ikke klarte – nemlig å skape målsjanser. De fikk tre store, to av de reddet keeper Håkon Bådsvik mesterlig. Først et frispark fra Kenneth Mortveit, så i 2. omgang en solid inngripen i en mann mot mann duell som sistemann.
Skjold tapte fortjent fordi de gjorde det alt for vanskelig for seg selv. De dominerte i banespillet, men det holder ikke. Måltørken må avsluttes raskest mulig.
Dette betyr at Stegaberg fortsatt er Tysvær sitt beste lag. Det svir også for de gulkledde.

Andre resultat:
Haugar – Kopervik 3-3
Avaldsnes – Vedavåg 4-1
Klepp – Sauda 4-0

Kampfakta

Torvastad 1 (0)
Skjold 0 (0)
4. div., avd 3
Torvastad idrettsenter
1-0 Magne Vikingstad (47)
Dommer: Roy Pedersen, Åkra IL
Tilskuere: 50