image

Seilfly måtte lande på Falkeid

Et seilfly med to personer ombord måtte i ettermiddag foreta en såkalt utelanding på et jorde på Falkeid. Klokken 19.00 var vingene tatt av, og flyet er lastet opp på bilhenger. – Ikke unormalt at slik skjer, melder Haugaland Seilflyklubb.

– Seilflyet har kjørt seg fast og de mennene ser ut til å vente på hjelp, sier naboer, som var vitner til landingen. Det ser ikke ut som om noen er blitt skadet.
Det er ikke kommet informasjon fra noen av nødetatene om hva som har skjedd.
Var snøbyger med for kald luft og for lite oppdrift som er årsaken til at seilflyet måtte lande.

Haugaland Seilflyklubb har lagt ut følgene oppklarende melding på Facebook:
Vi ser at flere aviser har nevnt at et småfly har «nødlandet» ved Kårstø. Dette er et av våre fly, men jeg vil gjerne avklare litt her.
Begrepet «nødlanding» er litt voldsomt i denne sammenheng. For seilfly er det helt normalt å lande på et jorde eller lignende når man f.eks ikke finner mer løft – så vi kaller dette for utelanding. Dette blir gjort mange ganger i løpet av året rundt omkring i Norges land. For oss så er dette helt udramatisk, og er noe vi trener mye på under opplæringen. Vi har også faste jorder som vi har sett oss ut på forhånd i hele distriktet.
Alt gikk som planlagt under denne utelandingen, og flyet var helt fint etterpå. Vi startet motoren og gjorde et forsøk på å ta av – og fly flyet tilbake til flyplassen for egen maskin, men dette lot seg ikke gjøre pga fukt i bakken. Derfor ble flyet fraktet tilbake på tilhenger.
Hilsen
Marius Eide
Skolesjef