Kristian Storesund fikk litt å jobbe med mot Are Søderlund og Djerv 1919. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Kristian Storesund fikk litt å jobbe med mot Are Søderlund og Djerv 1919. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Kjempet tappert mot overmakten

Det var lenge kattens lek med musen. Men da Djerv 1919 slakket av på tempo, kunne faktisk Stegaberg ha røvet med seg et poeng. Men det ble 0-1 og med forsøket for de blåkledde.

Djerv 1919 dominerte stort i 1. omgang. To ganger traff ballen tverrliggeren bak keeper Kristian Storesund, før det var gått ti minutter.
– Det ble et slikt kampbilde vi forventet og fryktet. De hadde ballen mye, og skapte en del sjanser. Vi kom oss ikke skikkelig ut av egen sone, og det var et skikkelig kjør. Men målet deres var av den kjipe sorten, sier Storesund.
Morten Knutsen scoret kampen eneste mål etter 19 minutter, Stegaberg kom aldri med de første 45 minuttene, og en ventet bare på flere mål fra gjestene.

Justerte
I pausen fikk Stegaberg-spillerne roet seg litt ned og det ble en bedre 2. omgang. Djerv 1919 hadde fortsatt ballen mest, og skapte en del skanser Storesund tok seg av.
– Var vel en der som kom litt kjapt på, pluss den der som Are Søderlund scoret på, men som de annulerte for offside. Ellers var det faktisk mest halvsjanser, sier den gode keeperen, som nok var banens beste totalt sett.
– Vi kom litt bakpå, men klarte å snu det litt i andreomgang. Var en tøff kamp, hvor vi måtte jage en del. Mot slutten fikk vi våre to sjanser. Petter Lønning og Dag Frode Tønnesen spilte på topp og skapte litt bry for dem, sier kaptein Jan Reidar Tjøsvoll.

Sterkt gjort
En av gjestene sine beste spillere var tysværbuen Haakon Kvia. Han er født og oppvokst et dårlig langskudd unna Frakkagjerd stadion.
– Vi styrte vel stort sett hele kampen, men slapp oss litt nedpå mot slutten. Da kom de til flere sjanser og det er sterkt gjort, etter å ha blitt presset bakover så lenge. De kunne fort ha røvet med seg et poeng, sier Kvia.
– Hvordan går det med deg i Djerv 1919?
– I år har det blitt mye spilletid, og det kan jeg ikke klage på. Mange av kampene blir slik, hvor vi må skape noe mot et satt forsvar. I dag lyktes vi bare litt, men var heldigvis nok til seier, sier høyrebacken.
Også Are Søderlund spilte for Djerv 1919. Han kom til et par sjanser, men han har vi sett skarpere før.

Avaldsnes – Sauda 3-0

Haakon Kvia og Flemming Skare møttes i kveld på Frakkkagjerd.

Håkon Kvia og Flemming Skare møttes i kveld på Frakkkagjerd.

Kampfakta

Stegaberg 0 (0)
Djerv 1919 1 (1)
4. div. avd. 3
Frakkagjerd stadion
0-1 Morten Knutsen (19)
Dommer: Arne Tveit Katla, Sveio
Tilskuere: 100