Slik er en stille natt

Det har vært en relativt stille og rolig natt i politidistriktet. Det har i liten grad vært ventetid på å få hjelp av politiet.

Politilogg for Sør Vest politidistrikt – Haugesund OPS

0017 – Beruset person – Torvastad
En mann i slutten av 40-årene ble kjørt til legevakten av en nabo. Mannen hadde falt i fylla og pådratt seg et lite kutt i en finger. Etter behandling på legevakten endte mannen i drukkenskapsarresten for avrusing. Ingen anmeldelse – kun omsorg.

0024 – Høy musikk – Veavågen
Etter å ha mottatt flere naboklager på høy musikk fra en leilighet i Veavågen oppsøkte vi en 18-åring og påla han å dempe musikken. Denne gangen ble det et muntlig pålegg. Skjer det igjen vil vi vurdere å reagere med anmeldelse.

0054 – Gråtende kvinne – Haugesund sentrum
Vi rykket ut til melding om en hysterisk og gråtende kvinne i begynnelsen av 20-årene. Kvinnen lå på en plen utenfor et bolighus i sentrum. Hun ble i første omgang overlatt til helsevesenet, men årsaken til det hysteriske anfallet ble av legevakten vurdert til å være resultat av for mye alkohol. Lagt inn i drukkenskapsarrest for avrusing. Ingen anmeldelse.

0105 – Anmeldt mopedist – Stord
Fører av en moped, en mann i begynnelsen av 20-årene, ble stanset av en politipatrulje på Stord. Ved sjekk mot motorvognregisteret viste det seg at mopeden var begjært avregistrert på grunn av manglende trafikkforsikring. Mopedføreren ble anmeldt for dette og mopeden ble avskiltet.

0107 – Krangel med dørvakter – Haugesund sentrum
En utenlandsk mann i 20-årene begynte å krangle med dørvaktene på et utested i Haugesund. En patrulje ble tilkalt. De ga mannen pålegg om å forlate sentrum. Hadde han fulgt pålegget til patruljen så ville saken blitt løst uten anmeldelse. Mannen lyttet ikke på patruljen, til tross for at de hadde forsikret seg om at han skjønte deres tydelige budskap. Han ble observert av en annen patrulje i det han forsøkte å komme inn på andre utesteder i sentrum. Han ble innbrakt til drukkenskapsarrest og må være her resten av natten. Han anmeldes for ikke å etterkomme politiets pålegg.

0128 – Brann i stolpe – Torvastad
Brannvesenet og politiet rykket ut til brann i en stolpe i rundkjøringen under toplanskrysset på Nordbø. Hva som har forårsaket hendelsen er usikkert, men lysarmaturen har tatt fyr, falt ned på gresset i rundkjøringen og antent dette. Ingen skade på personer eller kjøretøy.

0135 – Tyveri fra bedrift – Stord
Innbruddsalarmen i en bildemonteringsbedrift på Stord ble utløst kl. 0135. Innehaverne var raskt på stedet og fikk slått fast at uvedkommende hadde tatt seg inn på bedriftens område og skrudd deler av en bil. Gjerningsmennenes bil fikk de ansatte sperret inne og gjerningsmennene rømte fra stedet til fots.

En hundepatrulje fra Haugesund politistasjon ble sendt til stedet. Hunden fant et spor, fulgte det og innhentet 3 unge menn, to på 17 år og en på 18. De erkjente tyveri av noen bildeler.

Foreldrene til 17-åringene vil bli varslet. Alle tre er anmeldt. 18-åringen kan også risikere at han blir fratatt førerkortet. Guttene ble dimittert på stedet etter at det var tatt opp forklaringer.

0155 – Tøff feiring av 18-årsdag – Hemmingstad, Haugesund
Beboere på Hemmingstad kontaktet oss fordi en ung mann gikk og kjente på husdørene til folk. En patrulje fant en ung mann som hadde feiret sin 18-års dag.

Han var såpass påvirket av alkohol at han ikke visste hvor han var. På spørsmål fra patruljen om mannen visste hvor han var, så anslo han at han var mellom Kvala og Norheim. Svaret må kunne kalles for en solid helgardering!

Den unge mannen var jovial og i godt humør. Patruljen hadde stor sympati for ham og kjørte han hjem til sin faste adresse på Karmøy. Ingen anmeldelse.

0335 – Anmeldt for urinering – Haugesund sentrum
En mann i midten av 30-årene ble oppdaget av en sivil politipatrulje mens han tisset opp etter en vegg på et forretningslokale i Haugesund sentrum. Han erkjente forholdet og var villig til å vedta en bot som han vil få sendt hjem til seg.

0451 – Melding om tyverier – Stord
En beboer i Svinnshammaren på Stord ringte oss og fortalte at hun observerte to unge menn stjele en sykkel fra naboens hage. De virket til å ha vært innom flere av hagene i området. En patrulje ble sendt til stedet, men vi fant ikke mennene.

Oppsummert: