Gatecup i sykling på go-kartbanen i Haugesund. Bokn SK inviterer til en litt spesiell Gatecup. Foto: Bokn SK
Gatecup i sykling på go-kartbanen i Haugesund. Bokn SK inviterer til en litt spesiell Gatecup. Foto: Bokn SK

Lokker med sykling på bane

Bokn Sykkelklubb er mye mer enn bare Boknsprinten. Nå inviterer de til sykling på gokartbanen i Haugesund. Mottoet er: Konkurranse er beste form for trening.

Første runde med gatecup er 22. mai. Så blir det nye runder 1. juli. 14. august, 4. september og avslutning den 18. september står så på programmet.
– Cupen har sitt utspring fra Stavanger Sykkelklubb sin suksess med Uno-X sykkelgledecup som går på Forus. Vi ser på dette som en langsiktig satsning, og håper at dette kan virke motiverende for økt rekruttering, men også for syklister som ønsker mer målrettet konkurranse, sier Lars Øyvind Alvestad, leder, Bokn SK.

Runder
Løypen er rundt go-cart banen på Årabrot, som gir cirka 700 meter pr runde. Oppbygningen av cupen er klasser som deles opp på prestasjonsnivå, det vil si at alder ikke har noe å si, men her er det hvor høyt nivå man holder som gjelder.
– Hvordan kan en bli kjent med dette systemet?
– På hjemmesidene våre står det klasseoppdeling, og hvor mange runder som skal sykles for hver klasse. (det står også veiledende aldre i forhold til klasse/nivå). Vinneren er ikke nødvendigvis den som er først over mål. Poeng deles ut ved annenhver runde, og det er da spurtpoeng, sier Alvestad.
Og sykkelklubben vi skape aktivitet for hele det sykkelintresserte Haugalandet
– Vi oppfordrer alle klubber om å sende det de har av aktive utøvere fra 10 år, bli med å lag det sykkelmiljøet som Haugalandet trenger. Det er også mye fart og spenning her, så de som kommer for å se på vil garantert få mye action.
Mottoet må være: Konkurranse er beste form for trening, avslutter sykkellederen.

Påmelding er nå åpnet.