Det blir padling i Tysværvåg på søndag.
Det blir padling i Tysværvåg på søndag.

Norgescup i kajakkanlegget

Førstkommende helg er det klart for Norges Cup åpning i padling med Tysvær kano og kajakklubb som arrangør.

Hele norgeseliten med unntak av de beste seniorpadlerne som skal til World Cup stiller til start. Totalt er det påmeldt 150 utøvere og det vil bli gjennomført 120 løp til helgen. Blant tysværpadlerne er det mange unge lovende padlere på vei opp. I ungdomsklassen stiller TKKK med 2 padlere i dameklassen, Elise Erland som har som mål om å kjempe om pallplasser til helgen og Helene Garnaas som håper å sikre seg en plass i A-finalene. I de yngre klassene finner vi spesielt mange tysværpadlere i gutter 14 år klassen, med Sander Askeland og Karl Kristian Kyvik som de fremste utfordrerne til en plass på pallen, med seg har de blant annet Nicolai Lønning, Joackim Hetland og Leander Helgesen som håper å sikre mange tysværpaldere i finalene. I 12årsklassen er det en ny padler fra Fjeldheim familien på gang, Emil Fjeldheim som er sønnen til Nils Olav Fjeldheim, TKKKs mestvinnende padler gjennom tidene, stiller til start i alle løp i sin klasse til helgen, med seg har han blant annet Gudmund Staupe som er en kandidat til en plass i A-finalene.