Denne gjenger er klar. Er du? Fra venestre: Tor Gunnar Lilleskog, Svein Ingen Djursvoll, Simen Djursvoll, David Skogvold, Birgith Lilleskog, Morten Ausdal, Tormod Baustad, Kenneth Baustad og Bjarte Fitjar. Foto: Dag Tormod Milje
Denne gjenger er klar. Er du? Fra venestre: Tor Gunnar Lilleskog, Svein Ingen Djursvoll, Simen Djursvoll, David Skogvold, Birgith Lilleskog, Morten Ausdal, Tormod Baustad, Kenneth Baustad og Bjarte Fitjar. Foto: Dag Tormod Milje

Blir enda mer folkelige

Som om ikke Bike Brothers NedstrandRittet var folkelig nok fra før, har de i år laget til en ny trase. «Folkerunda». Påmeldingen er godt i gang.

– Bike Brothers NedstrandRittet har etablert seg som det mest utfordrende terrengsykkelrittet på vestlandet. I rittet er mer enn god nok anledning til å ta seg helt ut i løpet av 36 intense kilometre. Gjengen i Nedstrand, med Hjulrytterkompaniet i spissen, er i god rute med forberedelser til årets ritt den 26. juni. Nytt av året er at vi tilbyr Folkerunda, som er et kortere ritt for de som synes hele rittet kan bli vel utfordrende, men som har lyst å prøve seg på en «Vill Vakker og vågal» løype. I Tveitskogen har vi tatt ut de tyngste, og mest utfordrende partiene, og så går turen rundt Lysevatnet uten avstikkere fra asfalten. Det er god runde som fremdeles gir ryttere noe å strekke seg etter, sier Dag Tormod Milje..

Testet
Mandag 16. mai var en nydelig dag å ha en tur og teste sporet, og en god gjeng av Hjulryttere la i veg for gjennomsykling av Folkerunda. God stemning i finværet med rik fuglesang, løv som sprett og hvitveis som smiler, og ønsker velkommen ut. Det tok gjengen 1t 40m med rolig sykling for å rulle gjennom Folkerunda.
– Som tidligere år blir det sykkelløp for de yngste barna. Bike Brothers Nedstrandittet fikk i fjor god tilbakemelding på ungdomsrittet. Det blir gjentatt i år i samme trase. I tidligere ritt er det sykelister fra sørfylket som har vunnet. I år har tysværbuen Georg Feed vist godt igjen her på Haugalandet. Han har meldt sin ankomst til Bike Brothers NedstrandRittet, og det blir spennende å se om han ta seieren hjem til nordfylket. Anna Stray Rongve vant kvinneklassen i fjor, og vi ser fram til å se henne igjen i årets ritt. Arrangørene kan love god stemning på Nedstrand idrettsbane der det er start, målgang og to passeringer, sier Milje og opplyser om at påmeldingen nå pågår for fullt.