Berge Ohm spilte en hovedrolle i kveld, mens Haakon Kvia ble en statist. Skjold vant 4-0 over erkerivalen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Berge Ohm spilte en hovedrolle i kveld, mens Haakon Kvia ble en statist. Skjold vant 4-0 over erkerivalen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tysvær – Haugesund 2-0

Skjold ville ikke være dårligere enn Stegaberg, og knuste topplaget Djerv 1919 4-0. Dermed vant Tysvær-lagene begge kampene i kveldens 4. divisjon.

En rappfotet Berge Ohm avgjorde mye av kampen for Skjold med sine to mål før pause. Gjestene fant seg aldri til rette på naturgresset og Skjold hadde full kontroll. Halvor Hansen og Vegard Steinsland skal ha mye av æren for 1-0 målet, som var en vitamininnsprøyting for hjemmelaget.
– det første målet kom etter fint spill av Hansen og Vegard. det andre kneet jeg i mål. Mitt første med kne tror jeg. Ytrolig herlig å vinne over dette laget. her er det mange jeg går på skolen med. Litt dumt at vi har fri på mandag, for dette hadde det vært kjekt å snakke om. Vi vant helt fortjent, sier Ohm
– Dette var årsbeste av oss. Vi får vist bredden vi har når vi gjør bytter. Der Djerv setter inn midt-på-treet-spillere, kan vi sette inn spillere som like godt kunne ha startet kampen. I dag var det mange positive stikkord på blokka:
Kombinasjoner, tempo, innsats, trøkk. Vi hadde alt i denne kampen, sier en meget fornøyd Skjold-trener, Håkon André Waage.
Og han fortsetter:
– Måten vi fremstår gjennom hele kampen er solid. Vi justerer litt underveis for å få demmet opp mot Djerv sine farligheter. Det klarer vi. Stolt over samtlige. Ekstra gøy å se innbyttere som griper muligheten, når de først får den.
En som ble imponert av gamleklubben i dag var Roy Miljeteig. FKH-spilleren likte det ha så.
– Skjold var veldig bra. det var stor innsats og skikkelig trøkk. Fullt fortjent seier.
– Overrasket?
– Nei, jeg er ikke overrasket. Skjold har mange gode spillere, og når innsats matcher talent, så blir det bra.
Seieren over Djerv 1919 var en typsisk lagseier, kor likevel det var rom for viktige enkeltprestasjoner. I 4. divisjon har en lov å feire slikt.

Skjermbilde 2016-05-20 kl. 22.05.01

Faktaboks

Skjold 4 (2)
Djerv 1919 0 (0)
4. div. avd. 3
Grinde stadion
1-0 Berge Ohm (17)
2-0 Berge Ohm (37)
3-0 Ole J. Stople (69)
4-0 Sondre Bådsvik (90)
Dommer: Ole Petter Grindheim, Haugar
Tilskuere: 75