Lars Magne Ullvang vant alt untatt Kongepokalen under Nm på hjemmebane. To gull og en bronse viser at han er landets beste akkurat nå. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Lars Magne Ullvang Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Både opp- og nedtur

Lars Magne Ullvang perset tidsmessig på K1 1000 meter i Duisburg, men ble bare nummer 14 totalt. Tidligere ii uken fikk han ikke være med i lagbåten til Norge.

I helgen padlet Lars Magne Ullvang fra Tysvær kano og kajakklubb K1 1000m under World Cup 1 i Duisburg, Tyskland. Konkurransen startet fredag med innledende heat hvor Lars Magne padlet et bra løp og kvalifiserte seg til semifinalen som gikk senere på dagen. I semifinalen padlet Lars Magne et noe dårligere løp enn i forsøket men klarte å kvalifisere seg til B-finalen lørdag. I B-finalen kjørte Lars Magne et av sine aller beste løp og padlet inn til 5. plass med ny personlig tidsrekord på distansen i gode forhold. Det betyr at Lars Magne ble totalt nr 14 på K1 1000m under helgen WC.
Neste helg skal Lars Magne padle K1 500m under World Cup 2 i Racice, Tsjekkia, en distanse han selv føler er hans beste. Neste helg sikter Lars Magne mot en A-finale plass på denne distansen.

Nedtur
Lars Magne fikk noe overraskende ikke en plass på det norske laget som padlet den europeiske OL-kvalifiseringen tidligere denne uken, på tross av gode resultater under både Copenhagen Spring Regatta og diverse interne testløp på det norske landslaget. Dessverre klarte ingen norske padlere å kvalifisere seg til OL under denne siste kvalifiseringsrunden. Nå sikter Lars Magne mot medalje under U23 EM og U23 VM. Begge disse mesterskapene blir arrangert i juli.