Liv Sørvaag ser fram til å stille ut bildene sine hjemme i Tysvær. 
Foto: privat
Liv Sørvaag ser fram til å stille ut bildene sine hjemme i Tysvær.

Kunstnerisk fabulering

Bildekunstner Liv Sørvaag har brynet seg på betegnelsen «fabulering», som er årets tema i Midtsommarfest-utstillingen.

– Jeg liker godt å holde på med figurativ kunst, og å la folk selv få tilegne sin egen mening og budskap med kunsten. Det har vært et spennende prosjekt, forteller Liv Sørvaag.
Bildekunstneren fra Tysvær er årets Midtsommarfest-utstiller. 


Grugleder seg
Kunstutstillingen har offisiell åpning fredag 17. juni i Galleriet på Tysværtunet. Sørvaag var Midtsommarfest-utstillar også i 2007, og gleder seg til å stille ut for andre gang.
– Det er stor stas å få være utstiller under Midtsommarfesten, og jeg føler meg heldig som har fått den æren i år. Det er noen år siden sist jeg hadde utstilling på Tysværtunet, så da er det ekstra kjekt å få komme tilbake, særlig under denne store begivenheten, sier hun.
Sørvaag har flere separatutstillinger bak seg. Likevel er det noe eget å stille ut arbeidet sitt på «hjemmebane».
– Du føler deg alltid litt naken når du stiller ut arbeidet ditt for offentligheten, og jeg kjenner meg ekstra blottet når jeg stiller ut hjemme i Tysvær. Det er en relativt liten kommune, der mange kjenner meg. Samtidig er det jo stas, smiler Sørvaag.

Stor åpning
Den lokale bildekunstneren har jobbet med utstillingen i to år, parallelt med andre prosjekter. Rundt 30 malerier, tegninger og objekter skal nå stilles ut i Galleriet.
– Jeg håper det kommer mange folk på åpningen, og at utstillingen blir godt mottatt. Det er alltid like spennende, sier hun, som selv skal være tilstede under åpningen.
Det er ordfører Sigmund Lier som offisielt skal åpne kunstutstillingen og Midtsommarfesten. Festivalen har i år 25-års jubileum, og ordføreren byr i den forbindelse på både kake og underholdning i Galleriet for alle besøkende denne kvelden.

Midtsommarfest 2016

Fredag 17. juni kl.18.00: Opning
Midtsommarfest 2016 og Midtsommarfestutstilling
med Liv Sørvåg.
Ordførar Sigmund Lier. Dans v/Elisabeth Gjerde.
Jubileumskake for Midtsommarfesten 25 år!
Arr: Tysvær Kunstlag og Midtsommarfestkomiteen