Mellomfornøyd, men endelig i gang med Norgescupen. Thomas Finshus ble nummer å. Foto: Privat
Mellomfornøyd, men endelig i gang med Norgescupen. Thomas Finshus ble nummer å. Foto: Privat

Begynte med 8. plass

Thomas Finshus startet året Norgescup med en 8. plass i Bergen. Det var helt greit på en litt dårlig dag for Stegaberg-løperen.

– Da var første løpet i Norgescupen unnagjort. Jeg la meg i ryggen på tetgruppen den første kilometeren, men kjente allerede under oppvarmingen, og tidlig i løpet, at jeg var veldig tung i dag. derfor måtte jeg slippe tidlig og ble løpende alene lenge, sier Finshus.
etter hvert ble han hentet av nye løpere bakfra, men det skulle vise seg å være bra.
– Det var to som tok meg igjen og jeg begynte heldigvis å våkne litt.Etter en stund kjørte jeg fra de og løp bedre og bedre utover løpet. jeg tok også igjen andre løper og kom i mål på 8. plass som også resulterer i 60 poeng. Slik det utartet seg må jeg si meg fornøyd med det i dag. Nå er jeg klar til å toppe formen til neste helg under NM i Sogn og Fjordane under «Molden opp», sier Thomas Finshus.
Årets første bakkeløp i Norgescupen var Gullfjellet Opp, 8,0 km, 677 høydemeter med 8,5 % stigning i Bergen.

Gullfjellet er med sine 987 moh. det høyeste fjellet i Bergen.