Tore Espevik får et glass vann på veien av  Randi Pedersen. Han ble nummert 32 i ruttet, en meget bra prestasjon. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Tore Espevik får et glass vann på veien av Randi Pedersen. Han ble nummert 32 i ruttet, en meget bra prestasjon. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Knall, fall og ekte glede

BikeBrothersNedstrandRittet ble en kraftanstrengelse hvor et par fall ødela spenningen i seniorklassen. Men alle som kom til mål var i realiteten vinnere.

Daniel Jarstø fra Stavanger kom inn på 1,46,28 noe som var raskere enn vinnertiden i fjor, da det var langt bedre forhold. Og det ble en litt spesiell tur rundt om i Nedstrand-naturen.
– Jeg var litt redd for utforkjøringene og fikk rett da jeg så polakken (Bartlomiej Mijas) på rygg i en bakke på Helgeland. Etter det kom han aldri opp igjen til meg, men det er imponerende av han og komme inn som nummer to, etter den smellen, sier vinneren.
Det gikk styggfort i starten og tysværbuen Georg Feed var en av de av de tre første til passering etter Tveitskogen. Så forsvant han helt.
– Jeg falt i den samme bakken på Helgeland, som polakken, og gikk gjennom et piggtrådgjerde. Fikk meg en skikkelig luftetur over styret og er noe forslått. Trist, men slik er det. Tror jeg skal være sjeleglad for at det ikke gikk verre, sier Feed.
Dermed ble det Knut Ove Kyte som ble beste tysværbu på en 9. plass.

Ugjenkjennelige
Det var ikke lett å kjenne igjen rytterne etter hvert som de passerte inne på stadion. De ble svartere og svartere, og da de kom i mål var det tydelig at dette hadde vært en tøff tur.
– Det var fryktelig tøft, men jeg fant en rytme og det gikk greit nok, sa Ann Åse Stava. Torvastadbuen som bor i Sandeid og sykler for Tasta var helt suveren i dameklassen og var i mål på 2,13,59 den 18 beste tiden totalt. Men det kostet krefter også for vinneren.
Bak henne rullet de i mål slitte men fornøyde. Vi hørte noen «aldri mer», men stort sett var det stolthet og lettelse av å komme i mål.
– Vi hadde dessverre et par som fikk seg noen stygge smeller i dag, men ellers har det stort sett bare vært skryt å få. Dette er en annerledes løype enn det mange er vant til. Når de finner ut av det, så er det en flott tur. Vi er fornøyd, sier Dag Tormod Milje i arrangørstaben.
Cirka 140 ryttere stilte til start.

Alle resultatene finnes her: http://live.eqtiming.no/22842

Vinner herreklassen ble Daniel Jarstø.

Vinner herreklassen ble Daniel Jarstø.

Vinner dameklassen ble Ann Åse Stava.

Vinner dameklassen ble Ann Åse Stava.