Noah, Linus og Oliver Sætre er i sitt ess når de kan delta i lokale idrettskonkurranser. Foto: Eva Birkeland
Noah, Linus og Oliver Sætre er i sitt ess når de kan delta i lokale idrettskonkurranser. Foto: Eva Birkeland

Iron-brødrene

Oliver, Noah og Linus Sætre fra Frakkagjerd gjennomførte den store styrkeprøven til vanns og på land i årets Ironkids.

De to eldste brødrene, Oliver (12) og Noah (9), debuterte i Ironkids i fjor. Mens for Linus (6) var det første gang i år.
Når Tysvær Bygdeblad treffer dem på sidelinja ved Skeisvannet i Haugesund, har Linus gjennomført sitt heat med svømming og løping. Vi får gleden av å følge Noah gjennom hans heat. 9-åringen stuper trygt ut i vannet, og tar ut akkurat passe med krefter banen gjennom. Energien er fremdeles på topp mens han springer bort for å skifte til løpeetappen. Pappa Kjell Arne hjelper til i skiftesonen. Og når Noah etter hvert kommer mot mål, ser han nesten like uanstrengt ut som da han begynte. Publikum, som har vært enestående flinke til å heie fram hver enkelt deltaker, strekker hendene ut mot ham for å gratulere.
-Dette var gøy, stråler Noah etter å ha fått premie og noe å drikke.
-Kjempebra arrangement! sier foreldrene Bess og Kjell Arne Sætre om Ironkids.
De forteller at guttene alltid har likt konkurranser, og at de har deltatt i både Steinsvikrittet, Hårfagrerittet og Tour de Kids.
-De var ikke vanskelige å be når det gjaldt Ironkids heller, smiler de.
Oliver (12) fikk en fin tredjeplass i sitt Ironkids-heat i fjor, og skal iallfall gjøre sitt beste i år også, lover han før vi går videre. For de eldste deltakerne er det også en sykkeletappe å bryne seg på.
Søndag står Oliver på sidelinja og heier på deltakerne i styrkeprøven for de voksne. Kanskje deltar han der selv om noen år.

Skjermbilde 2016-07-04 kl. 08.56.58

Skjermbilde 2016-07-04 kl. 08.57.23

Foto: Kjell Arne Sætre
Skjermbilde 2016-07-05 kl. 09.08.45

Skjermbilde 2016-07-05 kl. 09.09.04

Skjermbilde 2016-07-05 kl. 09.09.16