Elina og Stine Marie Toft Søderlund er på veg ut av Nice, der de var tett på terroren i går kveld. Foto: privat
Elina og Stine Marie Toft Søderlund er på veg ut av Nice, der de var tett på terroren i går kveld. Foto: privat

Midt i terroren i Nice

Elina og Stine Marie Toft Søderlund fra Tysvær befant seg bare noen hundre meter fra strandpromenaden i Nice, der 84 personer mistet livet torsdag kveld.

Jentene var på ferietur i Saint-Étienne for å besøke bror Alexander, men dro til Nice for å gå på Rihanna-konsert.
Torsdag kveld fikk de med seg feiringen av Frankrikes nasjonaldag. Etter at fyrverkeriene var slutt, gikk de inn i en bar i nærheten.
– Heldigvis gikk vi inn dit. For vi befant oss bare et par hundre meter fra der terrorangrepet skjedde. Til å begynne med skjønte vi ikke så mye, vi så bare at folk rundt oss begynte å gråte. Etter litt ble vi fortalt hva som hadde skjedd, og vi fikk med oss oppdateringer på tv-nyhetene. Baren ble så stengt og vi måtte skru av alt lys og telefoner, og holde oss der inne i to timer. Deretter ble vi eskortert ut i puljer på ti, av militære og væpnet politi, forteller Stine Marie fra Nice fredag formiddag.

Skremmende
84 personer ble drept og mange skadet etter at Nice ble rammet av terrorangrepet torsdag rett før klokken 23.00. Minst ti av de drepte er barn.
Fredag formiddag ble terroristen navngitt. Han er en 31 år gammel fransk-tuniser ved navn Mohamed Labouaiej Bouhlel.
– Det er helt forferdelig at slike ting skjer. Vi trodde vi var trygge i Frankrike. Det var grusomt å se all fortvilelsen, frykten og sorgen blant folk. Og skremmende å se så mange våpen i gatene. Heldigvis slapp vi å se det verste, siden vi var et stykke unna, og hele åstedet ble raskt avsperret. Det var ikke vår tur denne gangen, vi var heldige, sier Stine Marie, som sammen med søstera Elina og hennes kjæreste Henrik Vika, er på veg utav Nice i bil, da vi snakker med henne.
– Det er ikke lett å komme seg ut herfra. Alle veger er stengt og det er fullstendig kaos. Nå skal vi møte foreldrene våre som er på veg fra Cannes. Vi skal møtes hos Alexander i Saint-Étienne, så drar vi hjem om noen få dager. Det skal bli utrolig godt å komme seg bort herfra og være sammen med familien nå, avslutter Stine Marie Toft Søderlund.