Endeleg får Roy Helge Hank Furuly Andersen klede å jobbe i. Han purra i to år utan hell. Ein dag etter at Bygdebladet tipsa kommuneleiinga, var problemet fiksa. 
Foto: Mona Terjesen
Noko av det Einar og Veronika synst er kjekkast med denne sporten, er at også ungane kan vere med. Og dei liker det alle saman.

Hjertesyk på grønn resept

For hjertesyke Gunvor Hustoft er det naturen som er den beste medisinen.

Gunvor Hustoft (65) har alltid vært aktiv og engasjert. Hun elsket jobben som lærer på småskolen i bygda, og på fritida tilbrakte hun tid med barn og barnebarn, og hjalp til på gården hjemme på Hustoft i Espevik. Som et vindkast ble alt snudd opp ned da hun en dag falt om.
– Jeg fikk hjerteproblemer da jeg var 58 år gammel. Jeg måtte slutte i lærerjobben, og det var en stor sorg for meg. Jeg har alltid jobbet med barn og formidling, og det var som om bakken forsvant under meg, forteller hun.
Dagene var tunge etter at meldingen om hjerteproblemene kom fra legene. Gunvor kom seg aldri tilbake på jobb, men hun kom seg ut av sorgen.