Morten Sørensen (f.v.), Mario Elias Noriega, Anders Mardal Aursland og Remi Wee Flatnes er blitt hekta på Pokémon Go, og har lagt bak seg mange mil på veien. 
Foto: Karina Søvik
Morten Sørensen (f.v.), Mario Elias Noriega, Anders Mardal Aursland og Remi Wee Flatnes er blitt hekta på Pokémon Go, og har lagt bak seg mange mil på veien.

Går milevis for å fange Pokémon

Kameratene Morten Sørensen (14) og Mario Elias Noriega (14) har gått til sammen over ti mil på bare to uker.

– Jeg har for det meste gått i nærområdet, men jeg har også reist inn til Haugesund for å fange Pokémon. I tillegg spilte jeg litt i USA, da jeg var på ferie der, forteller Morten Sørensen (14) fra Førre.
Han begynte å spille Pokémon Go for cirka to uker siden, og har til nå gått over 75 kilometer. Kameraten Mario Elias Noriega deler entusiasmen for det populære mobilspillet, og har lagt bak seg nesten 30 kilometer de siste ukene.
Positivt
Pokémon Go er på kort tid blitt et verdensomfattende fenomen. Store som små løper gatelangs med mobilene sine for å fange, bekjempe og trene Pokémon – virtuelle monster som viser seg på mobilskjermen i form av en datafigur som er geografisk plassert i de fysiske omgivelsene. Spillet kom på markedet i juli, og bruker GPS og kamera på mobilenhetene. Spillerne må fysisk ut å bevege seg for og fange Pokémon, og leger roser derfor spillet som et helsefremmende tiltak. De to kameratene er glad i å spille, men de hadde aldri trodd de skulle bli så hekta på et slikt spill.

Les hele saken i papiravisen