Skjold og Futuro Rio Bancarios er klare til kamp. Foto: Lasse Staurland

Skjold tapte spennende semifinale 1-3

Skjold tapte 1-3 for brasilianske Futuro Rio Bancarios i fredagens semifinale i Norway Cup. Haakon Kvia scoret for Skjold. Målene preget en jevnspilt kamp på Ekbergsletta. Brasiliarne vant også finalen mot Hallingdal på straffer, etter at det sto 1-1 ved kampslutt.

Skjold og Futuro Rio Bancarios har begge imponert så langt i turneringen.
Vi har folk tilstede i Oslo og på Ekeberg, så logg deg på og bli med på kampen.
Vår mann på Ekeberg er Halvor Hansen.
Har du bilder fra kampen send dem gjerne til oss på Facebook.

Håkon Bådsvik – Sander Hettervik
I denne kampen er kanskje Sander litt lavere, så det blir mer en 4-5-1 enn 4-4-2. Vi får må se det litt an.
Det er et bytte fra kampen i formiddag. Berge Ohm starter og Håvard Hovland er på benken.
Har vært litt regn ca 1,5 time før kamp, men nå er det glimtvis sol i hovedstaden.
20 minutter til kampstart og supporterne er på vei mot bane 6. Mange spente Tysværbuer både på Ekeberg og på nett nå…
I fjor røk Skjold J19 ut etter en batalje mot Skeid. I år var ikke Skeid noe hinder og etter dagens gode kamp mot spanske Club de fútbol La Nucia er kveldens semifinale nokså åpen, selv om brasilianerne har imponert stort denne uka.
19.23: Lagene begynner å bli klar og det er under ti minutter til avspark.
19.24: Selv om været er strålende i Oslo akkurat nå, bærer bane 6 preg av en lang dag med mange kamper. Ikke perfekt for noen av lagene…
19.26: Straks klart for avspark Litt nerver blant de på sidelinjen. Folk håper selvsagt på seier og finale i morgen ettermiddag. Det skal spilles 2 x 30 minutter, ved uavgjort Golden goal (1. målet vinner) og så eventuelt straffer.
19.27: Ekstra stemning nå i det kampen før er ferdig rydda av banen og Skjold og langveisfarende Futuro Rio Bancarios entrer matchbanen.
19.31: Brasilianerne starter kampen.

0. min: Kampen er i gang
5. min: 0-1 Fryktelig dårlig start for Skjold. Iskald scoring. En brasilianer drar av en Skjold-forsvarer og setter den sikkert i lengste hjørne.
6. min: Skjold vinner et frispark i god posisjon, men klarer ikke å utnytte muligheten fra ca. 25 meter. Innholdsrik start i Oslo.
10. min: Skjold har løftet seg kraftig etter en litt tam start på kampen.
11. min: Corner til Skjold som blir slått litt for langt og ender i ingenting.
13. min: 1-1. Gjestespiller Haakon Kvia setter ballen i mål etter en duell. Solid innlegg fra Jonas Staurland.

Jaaaaa. 1-1. Foto: Monika Nes Lindanger

20 min: Så smeller det i tverrliggeren bak Gottfred Lindmann. Etter litt klabb og babb får Skjold ryddet unna.
21 min: Skjold kontrer. Nytt frispark, god posisjon, men dårlig løst.
24 min: 1-2 Brasilianerne går på nytt opp i ledelsen. Gjennomspill og et innlegg som styres i mål.
26 min: Skjold med ny corner
27 min: Som endte i en ny corner som ble klarert.
30 min: PAUSE 1-2
31 min: 2. omgang er i gang. To bytter i pausen: Håvard Hovland kom inn for Mats Steinsland og Petter Steinsland inn for Håkon Bådsvik
36 min: Rolig åpning på den 2. omgangen. Litt frem og tilbake og ingen sjanser. Brasilianerne har kanskje ballen mest akkurat nå, uten at det er fare på ferde. Men her kan det skje fort begge veier. Åpent fortsatt, selv om Skjold ligger under.
37 min: Bytte Skjold Svein Kristian Vierdal inn for Ole Johan Skare.
38 min: Skjold er under mer press nå. Viktige minutter for tysværbuen.
40 min: Corner til brasilianerne. Skjold får klarert.
44 min: Snart bare 15 minutter igjen. Jevnt nå. Att og fram uten de store sjansene.
46 min: 1-3 Neeeiiii, nå blir det vanskelig for Skjold. Uheldig klarering som treffer en Brasil-spiller. Så blir han spilt gjennom, god redning av Gottfred først, så tar de returen og scorer på den..
47 min: nesten 1-4. God redning av Gottfred Lindman.
50 min: Nå haster det for Skjold å få en redusering.
51 min: Trenerne gjør grep. Kjører fram Vebjørn Rullestad som en ekstra spiss.
52 min: Nytt Skjold-bytte. Magnus Nerheim kommer inn for Berge Ohm
56 min: Ser fryktelig tungt ut for Skjold nå. Litt av piffen er borte og klokka går fryktelig fort. Får svi i en jevnspilt kamp hvor målene har preget semifinalen.
58 min: Sander Susort får en (siste?) sjanse. Får i vei et godt skudd som keeper redder og får slått unna.
59 min: Frispark til Skjold i god posisjon for skudd. Sander Hettervik drar til men treffer muren.
60 min: SLUTT
Dermed er cupeventyret over for Skjold som har levert en fantastisk innsats.
Tysvær Bygdeblad vil takke Halvor Hansen for solid dekning av dagens kamper.