Skjold sine juniorer skal spille semifinale i Norway Cup. Foto: Halvor HAnsen

Skjold til semifinale i Norway Cup

Skjold er klare for semifinalen i Norway Cup for juniorlag etter at de vant fullt fortjent 2-0 over spanske Club de fútbol La Nucia. Nå venter Futuro Rio Bancarios i semifinalen i kveld klokken 19.30.Håkon Bådsvik og Sander Hettervik scoret målene.

«Vår mann» på Ekeberg i dag er Halvor Hansen. Han vil utover i kvartfinalen komme med korte rapporter.
– Spanjolene skal være et hardkjempende og innstasfullt lag, som blir en utfordring for Skjold, sier Hansen.

1/4 finale A-sluttspill, Norway Cup

Kl 10.00: Det har regnet i hele natt og banene på Ekebergsletta er noe preget av dette. Vått og glatt, men bane 6 ser ikke så «galen ut».
10.14: Lagene håndhilser pent og er klar til kamp.
Skjold J18/19 trenes av Lars Helge Kvinnesland, Ståle Berge og Lasse Staurland.
10.15: Kampen er i gang og det skal spilles 2 x 30 minutter
7. min.: Skjold med kampens første halvsjanse ved Roald Berge. Ser bra ut så langt i det som har vært en rolig start på kampen.
10. min: 0-0
15. min: Ingen av lagene har fått kontroll over kampen halvveis ut i 1. omgang. Berge sin halvsjanse det eneste å skrive hjem om så langt. Det høres flott ut med spansk motstand, men dette er et lag Skjold kan slå, sier vår mann på kampen.
25. min: Svært rolig kamp så langt. Faktisk mest liv i en stor Skjold-kontigent på sidelinja…. Kan fort rulle ut i 0-0 til pause dette. Spanjolene har ikke hatt et eneste skudd mot Gottfred Lindmann i Skjold-målet så langt.
30. min: PAUSE En tam førsteomgang hvor Skjold har skapt det lille som har skjedd foran mål. Roald Berge med en sjanse etter 7 minutt var det enste som fikk opp pulsen i 1. omgangen.

Roald Berge med kampens eneste sjanse så langt. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

2. omgang er i gang. (kun kort pause)
30. min: Håvard Hovland ut og Stein Kristian Vierdal inn
31. min: Frispark til Skjold i god posisjon, men blir litt lurt av underlaget når de prøver en frekkis.
35. min: Hvis det ender uavgjort går kampen til ekstraomganger med Golden goal (1. målet vinner)
40. min: Kampens første corner til Skjold. Håkon Bådsvik header over.
41. min: 1-0. Håkon Bådsvik. A-lagskeeperen er målfarlig på juniorlaget. Ball fra Sander Hettervik bak forsvaret og spissen stikker forbi en spiller, runder keeper og setter ballen i mål.
43. min: Skjold kjører litt nå. Frispark som det ikke blir noe av.
Et moment som stresset litt før denne kampen var at spanjolene havnet i bråk etter gårsdagens kamp. Vi får håpe at det ikkje skjer i dag. Politiet måtte faktisk gripe inn.
46. min: Målscorer Bådsvik ut, en annen måljeger, Berge Ohm inn. Her skal det jaktes 2-0.
47. min: Ole Johan Skare ut og Petter Haraldseid inn.
55. min: Kjempesjanse for Sander Hettervik. Roald Berge dribler tre mann og Sander bommer på åpent mål fra 3 meter.
57. min: 2-0 Sander Hettervik. Mye skal til for at ikke Skjold spiller semifinale senere i dag. Sander Hettervik får en ny sjanse og satte ballen i mål etter et innlegg fra Mats Steinsland. Jubelen fra Skjold-leiren kan høres på lang avstand.
58. min: Nå koker det over for spanjolene. De har fått et rødt kort og det glipper bakover. Roald Berge med en ny Skjold-sjanse.
58. min: Jakob Berge inn for Sondre Bådsvik
59. min: Tre nye inn på Skjold: Martin Risanger, Petter Steinsland og Mathias Lindanger.
60. min: SLUTT
Semifinalen går klokken 19.30 i kveld mot Futuro Rio Bancarios eller Kolbotn, som møtes klokka 12.00 til kvartfinale. Brasilianerne er storfavoritter og har som Skjold ikke sluppet inn mål så langt i Norway Cup.
SISTE: Brasilianerne leder 4-0 over Kolbotn til pause og kjører over dem.
– Det er et sterkt og teknisk lag, som nok tar seg videre til semifinalen i kveld, sier Skjold-trener Lars Helge Kvinnesland.
SISTE: Brasilianerne vinner stort (6-0) og møter Skjold i kveld.