Thomas Finshus ble nummer 11 i årets siste Norgescupløp. Foto: Privat
Thomas Finshus ble nummer 11 i årets siste Norgescupløp. Foto: Privat

– Har lært mye

Saudehornet rett opp var femte og siste løpet i Norgescupen. Thomas Finshus ble nummer 11.

Løpet som gikk i dag var en prøvelse på 1305 høydemeter og er med sine 5.5 kilometer Nordens bratteste løp.
– Løpet starter nede på båthavna og gikk gjennom sentrum før det gikk oppover en grusvei i 2.5 km. Halvveis hang jeg bra med og lå i rygg på 3. plassen. Men når det for alvor begynte på terrengdelen og det begynte å bli brattere, mistet jeg en del plasseringer. Det ble veldig tungt på slutten og jeg kom i mål på 11.plass, sier Finshus.
Norgescupen i år ble likevel en god erfaring.
– Neste år håper jeg å få kontroll på allergiproblemene, og bli bedre teknisk i terrengpartiene. I tillegg skal jeg bygge opp en større «motor» for å holde helt inn i de største løpene, sier Stegaberg-løperen.
Saudehornet rett opp har start i Ørsta.